Ryzen 7 2700X ve MSI B450M PRO overclock yapılır mı?

Enis KELEŞ

Centipat
Sistem özellikleri:
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 2700X ( Wraith Prism soğutuculu )
  • Anakart: MSI B450M PRO M.2 Max 4133MHz
  • RAM: G.Skill Trident Z 2x16 32 GB 3600MHz
  • Ekran kartı: MSI RTX 2060 Super Gaming X

1. Bu özelliklerde bir sisteme sahibim. Çok uçuk bir seviyede overclock yapmayı düşünmüyorum. Örneğin işlemciyi 4 GHz seviyelerine çıkarmak istiyorum. Bunun için anakartım bu işleme düşük kalır mı? AMD'nin Wraith Prism soğutucusu overclock yapılmış işlemciyi soğutmaya yeterli olur mu?
  2. Anakartı en son BIOS sürümüne güncellememe rağmen RAM'leri 3600MHz değerine çıkardığımda sistem açılmıyor. Ancak bir kademe daha düşürüp 3333MHz yaptığımda sistem açılıyor. Böyle olmasının bir sakıncası var mıdır? RAM frekansını sadece artırmak yeterli oluyor mu? Mesela işlemcilerde voltaj ayarlamaları da yapılıyor. RAM'ler içinde voltaj değeri var ama YouTube'daki videolarda kimse RAM'ler için voltaj değerinden bahsetmiyor. RAM'ler içinde voltaj değiştirilmesi gerekiyor mu?

Anakart 3466 MHz üstü RAM desteklemiyor çalışmama nedeni budur.

Ek not: Anakart 3. nesil işlemci ile kullanılırsa daha üst RAM MHz değerlerini de (4133 MHz) destekleyebiliyormuş.

O işlemciyi 4.0 yapmakta bir sakınca yok zaten stok olarak da o hıza çıkabiliyor ama daha fazlasını asla önermem. Anakart o işlemciyi stok olarak bile ucu ucuna besleyebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…