Ryzen 7 2700X ve RX 570 Düşük FPS

RE-iS

Centipat
Sistem;
Anakart - TUF X470-PLUS GAMING
Ekran kartı - Radeon RX 570
İşlemci - AMD Ryzen 7 2700X
SSD - Samsung Evo Plus 970 250GB
Selamun aleyküm;
Sorunum tam olarak oynadığım PUBG oyununda FPS'im 50-75 arası ve üzerine çıkmıyor. Bunun için yapmam gerekenin ne olduğunu tam olarak bilmediğim için burada konu oluşturmak istedim. Bu konu hakkında bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler, kolay gelsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Test yaptınız mı? Oyun içinden CPU ve GPU kullanımını ölçtünüz mü? Zaten o değerlerde almanız normaldir. Sonuç olarak RX 570 ekran kartını kullanıyorsunuz GTX 1050 Tİ dan bir üst düzey daha performans gösteren bir ekran kartıdır. Herhangi bir şüphe duymayın. Ayarlarınızı düşürmeyi deneyin. Rötuş kısmını ortaya gölgeleri düşürün diğer ayarları yüksek veya ultra ya çekin yüksek ihtimal FPS artışı olmalıdır.
Ya da bütün ayarları ortada oynamanız tavsiye ederim. Ama siz yine de MSİ AFTERBURNER gibi bir programı kullanarak CPU GPU testlerine bakın ve bizle paylaşın.

Yüksekte kullanıyorsanız ve ya ultrada kullanıyorsanız FPS değerleriniz normal.

Ultrada oynamıyorum hatta en düşükte oynuyorum ama fps im yine aynı ve değişmiyor sadece ultrada 40 kadar iniyor diğer zamanlarda ise dediğim fps lerde ekran kartı işlemciye göre zayıfmı kalıyor acaba ?

Ultrada oynamıyorum hatta en düşükte oynuyorum ama fps im yine aynı ve değişmiyor sadece ultrada 40 kadar iniyor diğer zamanlarda ise dediğim fps lerde ekran kartı işlemciye göre zayıfmı kalıyor acaba ?

Bunun sebebi her şey olabilir. Hatta RAM'leriniz bile düşükse (MHZ değerleri ve GB oranı düşük Ram'lerden bahsediyorum) yüzünden de performans kaybedebilirsiniz. Power Supply'den ötürü de olma şansı var. Çünkü her iki bileşen de çok güç çekiyor. Ama bu söylediğim sebepler sadece bir tahmine sebeptir. Asıl sebebi ve doğru olan sisteminizin oyun performansında ekran kartınızın yetersiz kaldığı. İşlemci yeterli besliyor aslında bu videodan izleyebilirsiniz. Ama siz yeterli bilgileri verirseniz MSİ Afterburner gibi bir programı kullanarak değerleri gönderin. Biz de herhangi bir problem (Bu problem darboğaz da olabilir) varsa bakarız. Ayrıca MSİ Afterburner kullanma videosunu da paylaşmış bulunmaktayım attığım linkleri inceleyin ilk önce videoyu izleyin (Benchmark videosunu) sonra MSİ Afterburner programını indirin ve kurun ardından "MSİ Afterburner Nasıl Kullanılır?" adlı videoyu izleyin bunlar yardımcı olacaktır herhangi bir problem olursa yazabilirsiniz. Tekrar söylüyorum görünüşe göre FPS değerleriniz normal eğer başka bir durum olduğunu düşünüyorsanız anlattıklarımı yapıp bizimle paylaşın. MSİ Afterburner testlerini klavyenizde (PRTSCREEN) tuşuna basıp CTRL+V yapıp bile gönderebilirsiniz. İyi günler dilerim.

1)RYZEN 2700X RX 570 video içeriğinden o bölümden inceleyin.

2)MSİ Afterburner Programı

3)"MSİ Afterburner programı nasıl kullanılır?" adlı video

Kardeşim senin sıkıntı bence anakartta bendede böle sistem ben 120 130 100 max 90 a düşüyor ve 180 elri bile görüyorum. ama anakartım mpg x570 gaming plus ve 3600 ramlarım var bu kadar
Kardeşim senin sıkıntı bence anakartta bendede böle sistem ben 120 130 100 max 90 a düşüyor ve 180 elri bile görüyorum. ama anakartım mpg x570 gaming plus ve 3600 ramlarım var bu kadar
gerci bizimkide sıkıntılı cıktıda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…