Ryzen 7 2700X ve RX 570 sistem toplama

hakanysn

Centipat
  • AMD Ryzen 2700X işlemci
  • ASRock B450 HDV R4.0 anakart
  • 16 GB RAM 8+8 3000 MHz
  • RX 570 Pulse 4 GB 256 Bit ekran kartı
  • 240 GB SSD + 1 TB HDD

Darbogaz olur mu ya da sıstem uygun mudur? Twitch yayını da acacağım uygunluk konusunda bılgılı kısılerın yorumlarını alırsam sevinirim. Alabilecegım cebımdekı parayla bu sekılde bı karar aldım, topladım fazlası cıkmadı.

Darboğaz yapma ihtimali yüksek ve ekran kartı yayın için biraz düşük kalıyor 590+Nitro modeline geçebilirsin bence SSD veya RAM'den kısarak.

2700x yerine %8 daha güçlü olan ryzen 5 3600 tavsiye ederim. Ssd ve ramden kısarak hata yapmış olursun. Rx570 pulse modelleri 900 tl civarında üstüne 400 daha ekleyebilirseniz rx590 güzel olur. Darboğaz yaşamazsınız bu şekildede. Bütçe belirtiriseniz daha fazla yardımcı olmak isterim .

birinden kıssam ötekinde aklım kalıyor ekran kartına biraz daha yatırım yapsam işlemcide aklım kalıyor, yayın için 2600x yada 2700x alın yazmış bir çok arkadaş, anakart fiyatıda x470 baktım fiyatlar çok yüksek.

Darboğaz dediğiniz şey ya işlemcinin karta yaptığı darboğazdır ya da düşük çözünürlüklü monitörün yaptığı darboğaz (1440x900 gibi) ki burda da sorun işlemcidir bir nevi bir de RAM darboğazı vardır. MHz'si düşük RAM üst segment ekran kartına darboğaz yapabilir. Yukarıda dediğiniz sistemde darboğaz söz konusu değil. 2700X ve 3000MHz RAM zaten RTX 2070'e kadar besler. Hangi oyunda yayın düşünüyorsunuz?

Roket lig yayını, aslında yüksek zorlayan bir oyun değil ama malum yayın açtığınızda işlemciye ciddi bir yük biniyor o yüzden işlemciyi yüksek düşünüp ekran kartını orta seviye düşündüm. dar boğaz olayını işlemci düşük ekran kartı yüksek olduğunda problem olduğunu biliyorum fakat işlemci iyi ekran kartı bu şekilde olursa sistemi yani ekran kartını çok yormaz herhalde, ekran kartımdan tam performans alıp işlemcide rahat çalışır böylece yayında işlemciye verdiğim yayın programı yükü oyunumu etkilemez mantığı kurdum o yüzden bilgi almak istedim aslında bilgili deneyimli arkadaşlardan.

Rocket League, CS:GO, LoL gibi oyunlarda sorunsuz yayın yaparsın. 8C/16T bir işlemci çok rahat yetecektir. Tavsiyem anakartı B450 Tomahawk yapman yönünde olacak. Onun dışında RX 570 seni idare eder bu tip oyunlarda. Daha iyi olsun dersen yani RX 580 gibi bir kart alırsan rahat olarak PUBG gibi oyunlarda da yayın açabilirsin. Ama bu sistem de seni üzmez yayın konusunda. Hatta R5 3600 ve B450 Tomahawk MAX da yapabilirsin. Bir çok varyasyon çıkar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı