Ryzen 7 2700X ve RX 580 sistem toplama

11 yaşındaki oğlunuz için biraz fazla bir sistem bana göre bu kadar para dökülmemeli. Çünkü baya fazla bütçeniz var ve oğlunuz için biraz fazla bütçe ilerideki zamanlarda sistem eskir. Onun yerine ortalama fiyatta bir sistem toplayıp ilerideki zamanlarda daha iyi bilgisayar alınabilir. 10 bin lira gibi bütçeye RX 580 veya 590 alınmaz. Maksat oyunsa 2700X'e gerek yok 2600X yeterlidir.

Yarin 3. Nesil Ryzen işlemciler ve ekran kartları tanıtılacak bence bekleyin.

650W az olmaz mı?
Hayır, yeterlidir. Sisteme koymuş olduğum güç kaynağı oldukça verimli ve kaliteli bir güç kaynağıdır. Şunu da belirtmeliyim; 550W bile bu sistemi çalıştırabilir. Artık bileşenlerin güç tüketimleri eskisi gibi değil.
480-500 civarı tutmalıyım M.2 SSD'yi.
Bu durumda SATA SSD tercih edebilirsiniz. Zira 500 GB bir NVME M.2 SSD'nin fiyatları dudak uçuklatıyor. Kaldı ki bu sisteme koymuş olduğum 250 GB M.2 SSD bile 500 TL civarı.
Delikanlıya sürpriz yapacağım, 11 yaşında.
Bunu şimdi @Msevket44 yorum yapınca gördüm. Arkadaşın da dediği gibi, 11 yaşındaki bir delikanlı için 10.000 TL'lik bir sistem çok değil mi? Yanlış anlamayın, böyle bir sistem elbette ki hepimizin hayali, ancak gerçekten fazla.

Ben de daha düşük bir bütçeyle daha sempatik bir sistem toplamanızın daha iyi olacağını düşünüyorum. Ryzen 3 + RX 570 veya Ryzen 5 + RX 580 bir sistem toplanabilir mesela.

Öneriniz nedir biraz ayrıntı olursa.

Biraz daha beklemede kalıcam bakalım son gelişmeler fiyatlar ne olucak tekrar bilgilerinize tecrübelerinize ihtiyacım olucak tabiki saygılarımla.
Herkese ayrı ayrı teşekkürler arkadaşlar biraz daha bekleme kararı aldım umarım doğru bir karar almışımdır saygılarımla.

Ryzen 7 2700X ile rx 580 %100 darboğaz yaşar. Mutlaka 2700X toplamak istiyorsanız en azından 1070Ti almanız gerekecek. AMD tarafında ben uygun kart göremedim. Vega64 ile bile %14 darboğaz söz konusu.

Eğer RX 580'de kalmak istiyorsan Ryzen 5 1500X falan almanız gerekir.

Bu sitenin yalancısıyım. Hatam varsa düzeltin lütfen.

Evet teşekkürler verdiğiniz zaman ve emek için benimde bu geçen zaman zarfında araştırma ve bilgilenme fırsatım oldu ekran kartını rtx 2070 yapıcam işlemciyi ise ryzen 3. nesili gördükten sora karar verme düşüncesindeyim beklemedeyim. Anakart olarak da yeni yonga çıkacak sanırım.

Ryzen 7 2700X ile RX 580 %100 darboğaz yaşar.
GTX 1050 ile Ryzen 7 2700 kullanmış birisi olarak bunun doğru olmadığını belirtmeliyim. Böyle sitelere pek güvenmeyin. Bu durum ekran kartı çok çok güçsüz bir kart (örneğin GT 710) olduğu zaman olabilir.

Ola ki darboğaz oldu. Böyle bir durumda oyunun grafiklerinden birkaç ayarı kısıp ekran kartının üzerindeki yükü azaltarak darboğazı önleyebilirsiniz.

Eyüp Bey Merhaba;

Konuyu açtığım günden itibaren bu sürede indirimleri ve kampanyaları izleyerek oldukça uygun fiyatlarda donanım parçalarını satın aldım ve sizinle paylaşmak istedim;

> Ryzen 7 2700X
> Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi
> Gigabyte Aorus 16GB (2x8) 3200Mhz DDR4
> Gigabyte RTX 2060 Gaming OC Pro
> Samsung 860 Evo 500GB
> Seagate Barracuda 3.5 2TB 7200Rpm Sata 3.0 256MB (ST2000DM008)
> Nzxt S340 Elite
> Corsair RM750x (2018)
> Samsung LC24FG73FQMXUF 23.5 1ms Full HD Curved

İlerisi içinde ekran kartı güncellemesi yapılabilir ve ram eklenebilir bir kit daha anakart üst seviye oldu ama benim için gerekliydi.

Ayrıca Wraith Prism CPU soğutucusuyla devam edip kasa önüne 2 adet Cooler Master Air Balance 120mm Rgb fanmı ekliyim yoksa Cooler Master ML240R modelinimi düşüneyim Amazon.com dan getirtebilirim saygılarımla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…