Ryzen 7 3700X BIOS update sonrası ısınma sorunu

bu düzeni kurdum NZXT H500i kasa mevcut 40 derece boşta voltage değeri 1.4 küsürlerde. Büyük ölçüde sorunum çözüldü sabahtan akşama kadar kullanmada hava çok sıcaksa kapatma yaptığı oldu bilginize. Anakartım x570 ace

Not: Mastercase'in masterplus yazılımı ile kontrol ettiğimde işlemci sıcaklığı 15 derecelerde gözüküyor. Başka bir yazılımla baktığımda bu sıcaklık aynı anda 45 derece civarlarında. Yani 30 derecelik bir fark var. Yeni bios update geldi ama beta sürümü. Tam sürümde bios update yapacağım.

Arkadaşım 2700x kullanıyor maksimum 64 ü görüyor sıvı soğutma ile. Sen pc kapatıyor diyorsan vay Amd'nin başımıza açtığı hale derim .

bios eski sürüme çevirdim voltage değerleri düzeldi ama sıcaklık hala düşmüyor. boşta 65 yükte 90 derece
acaba ısı ölçermi bozuk başka programlamı denesem
Konuyu tekrar açıyor gibi oluyor fakat benimde sorunum var. Eski bios dönemiyorum siz nasıl döndünüz ?

bios eski sürüme çevirdim voltage değerleri düzeldi ama sıcaklık hala düşmüyor. boşta 65 yükte 90 derece
acaba ısı ölçermi bozuk başka programlamı denesem

Hocam konunuzun dışında ama bende Bios'un bir önceki versiyonuna geçmek isiyorum. Yapmak gereken Update ederken gibi bir alt sürümü yüklemek yeterli oluyormu ? yoksa bir başka yöntem varmıdır ?

PBO CPB hepsi açık standart ayarlarda. Değerler böyle CPU BIOS'ta 49 derece gösteriyor ama coretempde CPU 0 dediginde bazen bir saniyeligine 92 dereceye cıkıp 83 derecede sabit kalıyor. Termal macunu yeniden sürdüm yaydım bu sefer nokta koymadım GTA 5'te 4225MHz oldu derecede 65 derece falandı oyunda arada 55 düşüyordu. Normal mi sizce AIDA64 stres testi 20 dk a yaptım. CPU diyot 83 derece oluyor ama AIDA'da CPU olan bölümde 46 falan hangisini baz alacağım.

Dosya Ekleri

• snoctua.jpg
    416,1 KB · Görüntüleme: 49
  • stabilitytest.png
    15,7 KB · Görüntüleme: 47
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…