Ryzen 7 3700X, MSI CoreLiquid 360R V1 ile yükte 96 derece

Nes

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Veri Giriş Uzmanı
Herkese iyi Sosyaller,
Bilgisayarı 2020 başlarında kendim topladım, kendim montajladım. Kurulum sonrası testlerim ve sonuçlarım çok iyiydi, her şey olması gerektiği gibi. işlemci boştayken 15 derecelere kadar düşüp yükteyken 82-83 dereceleri zor görüyordu. Yani montajda etiket vs. bir şey söz konusu değil :D
Temizlik termal macun her şey tamam.
  • MSI B550 Gaming Edge Wi-Fi
  • Ryzen 7 3700X
  • MSI CoreLiquid 360R
Son zamanlarda makineyi açarken videoda paylaştığım ses gelmeye başladı. Bilgisayar açılırken bu ses geliyor sonrasında bir daha hiç duyulmuyor.
Ses anakart üzerindeki pompa fanının takılı olduğu PumpFan söketinden geliyor. PumpFan'ı çıkarttığımda ses gelmiyor ve haliyle işlemciyi kullanamıyorum. Sesin ne olduğu hakkında fikri olan var mı?

İşlemci stress testinde 96 dereceleri görüyor, boştayken 52 derecelerde çalışıyor. Borulardan su akışını hissediyorum, su dönüyor borularda.
Yüke girdiğinde fanlar hızlanıyor. Pumpfan 4,300 RPM gözüküyor. CPU yükte 1,800 RPM gözüküyor. Voltaj değerlerini de aşağıda ekledim.
BIOS güncelledim. Chipset sürücülerini kurdum. Sorun nerede olabilir?

Açılırken gelen ses;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

WhatsApp Image 2023-06-03 at 01.21.05.jpeg

Fikri olan yok mudur?

Son düzenleme:
Herkese iyi Sosyaller,
Bilgisayarı 2020 başlarında kendim topladım, kendim montajladım. Kurulum sonrası testlerim ve sonuçlarım çok iyiydi, her şey olması gerektiği gibi. İşlemci boştayken 15 derecelere kadar düşüp yükteyken 82-83 dereceleri zor görüyordu. Yani montajda etiket vs. bir şey söz konusu değil :D
Temizlik termal macun her şey tamam.
  • MSI B550 Gaming Edge Wi-Fi
  • Ryzen 7 3700X
  • MSI CoreLiquid 360R
Son zamanlarda makineyi açarken videoda paylaştığım ses gelmeye başladı. Bilgisayar açılırken bu ses geliyor sonrasında bir daha hiç duyulmuyor.
Ses anakart üzerindeki pompa fanının takılı olduğu PumpFan söketinden geliyor. PumpFan'ı çıkarttığımda ses gelmiyor ve haliyle işlemciyi kullanamıyorum. Sesin ne olduğu hakkında fikri olan var mı?

İşlemci stress testinde 96 dereceleri görüyor, boştayken 52 derecelerde çalışıyor. Borulardan su akışını hissediyorum, su dönüyor borularda.
Yüke girdiğinde fanlar hızlanıyor. Pumpfan 4,300 RPM gözüküyor. CPU yükte 1,800 RPM gözüküyor. Voltaj değerlerini de aşağıda ekledim.
BIOS güncelledim. Chipset sürücülerini kurdum. Sorun nerede olabilir?

Açılırken gelen ses;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eki Görüntüle 1804546

Fikri olan yok mudur?

V1 serisinde sorunlar vardı. MSI bu sebeple V2 serisini çıkardı. Sorunların çoğu çözüldü. Şu an kendim de V2 serisi kullanıyorum, bir sorunum yok. Garantiye gönderin sanırım V2 ile değişim yapılıyor. Dediğim gibi bana kalırsa donanımsal bir sorun bu. Testleri de yapmışsınız zaten.

V1 serisinde sorunlar vardı. MSI bu sebeple V2 serisini çıkardı. Sorunların çoğu çözüldü. Şu an kendim de V2 serisi kullanıyorum, bir sorunum yok. Garantiye gönderin sanırım V2 ile değişim yapılıyor. Dediğim gibi bana kalırsa donanımsal bir sorun bu. Testleri de yapmışsınız zaten.

Evet msi değişim duyurusu yayınlamış.

Değişim duyuru link

Servis Point ile iletişime geçtim cihazın garantisi 3 yılmış ve Aralık 2020 fatura tarihi çok şükür garantisi bitmeden cihazı kargoladım.
Bakalım nasıl cevap gelecek.

Teşekkür ettim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı