Ryzen 7 3700X Overclock Zarar Verir mi?

Antares1

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhabalar, öncelikle herkese iyi günler ve hayırlı ramazanlar dilerim.

Ryzen 7 3700X ile ilgili birkaç sorum olacaktı.

Ryzen Master isimli uygulamada deneme amaçlı overclockı test etmek istedim.
4400 MHz imiş maksimum hızı ben 1.4 voltajda yanlışlıkla 4425 MHz yaptım ve o hıza da çıktı o esnada sıcaklık 67 dereceye ulaştı stres testi bitmeden kapadım.
Yani maksimum hız 4400 MHz'nin üzerine çıktım 4425 olarak. Bu durumun işlemciye zarar verme olasılığı var mı? Yeni aldığım ve çok teknik detay bilmediğim için merak ediyorum.

Ryzen Master'da manuel modda 4400 MHz'yi seçip stres test yaptığımda maksimum 4399 MHz oluyor hiç 4400'e tam olarak çıkmadı. Ama diğer sayılarda tam olarak o hıza ulaşıyor 4375, 4300 gibi bu işlemcide performans kaybı olduğunu mu gösterir?

25MHz hiçbir şey değil, işlemciye fark etmez bile. 67 derece de serin, ama OC'yi test etmek istiyorsanız Ryzen Master'dan değil BIOS'tan yapın.

Hocam bahsi geçen işlemciyi 5GHz'e kadar zorladıklarını internette kısa bir araştırma ile görebilirsiniz. Bahsettiğiniz 25MHz'lik artışın bir sorun oluşturacağını sanmıyorum. Benim şahsi görüşüm içinizi rahat tutun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…