Ryzen 7 3700X PC Toplama

Burak Karaaslan

Centipat
1 Ay içerisinde 10.000-12.000 TL arası sistem toplayacağım. Arkadaşımla şöyle bir şey topladık. Hatamız veya yapacağımız daha iyi bir şey varsa inceleyip yorum atarsanız seviniriz.

İşlemci: Ryzen 7 3700X
Ekran Kartı: ASUS RTX 2070S Dual 8 GB GDDR6
Anakart: ASUS TUF B450-PRO AM4 DDR4
RAM: 8x2 Adata XPG Gammix D30 3000MHz
M.2 SSD: James Donkey JD512
PSU: FSP Hydro HD700 700W 80+ Bronze
Monitör: ViewSonic 23.6” 144Hz

Fiyat: 10.638TL

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD disinda hersey guzel daha kaliteli markalara yonelmelisiniz. Samsung - Sandisk - Kingston - XPG gibi.

1. Kasa belirtmemişsiniz.
2. O anakart yerine B450 Tomahawk Max almanız daha mantıklı.
3. SSD için ne kadar bütçeniz var?

Anakart tarafında Gigabyte B450 GAMING X'de kullanabilirsiniz. Kasanızı yazarsanız daha memnun oluruz.

Bence şu an için bu fiyata sistem toplayacaksanız biraz beklemenizi tavsiye ederim. 10-12 bin lira gibi bir fiyat verecekseniz bu az buz bir miktar değil B550 anakart serisini bekleyin. İleriye dönük yükseltme işlemlerine uygun bir anakart öneririm. Yeni çıkacak olan mimarinin sadece B550 ve X570 yongalarının destekleyeceğini duymuştum. Tabi diğer yongalar da BIOS güncellemeleri yaparak olaya dahil olabilirler. Benim şahsi fikrim belli ki alayım bir kere alayım kafasında bir sistem alacaksınız ve ilerde o bu şu değiştiririm yükseltirim diyecekseniz yeni çıkacak işlemcileri ve anakartları beklemeniz olacaktır.

@morkkoc dediği de çok doğru şimdi beklerseniz eğer PCI-e 4.0 teknolojisini destekleyen B550’li anakartlara yönelme imkanınız olur. Saygılar.

@Arthur Morgan
Kasa Sharkoon rgb flow mid tower
Ssd için 500-600 lira bütçe belirledik yoksa fiyat çok artıyor.
@meminalpay Arkadaşla anlık nasıl toplarız diye düşünmüştük yoksa b550’li anakartlar gelince ana kartı ondan yana kullanmayı düşünüyoruz.

Anladım kasayı toplayınca bizi de bilgilendirirseniz seviniriz.
Oyun için alacağınız düşünerek 3600 alıp diğer parçalara yükseltmek daha iyi olabilir.

Merak ettiğim için sormak istedim de sizce işlemciyi Ryzen 5 3600X yerine Ryzen 7 3700X almak daha mantıklı değil mi? Ve siz olsaydınız R5 3600X-->R7 3700X mi yapardınız yoksa RTX 2070S ----> RTX 2080S mi yapardınız, diğer parçalar aynı kalsa sizin tercihiniz ne olurdu?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…