Ryzen 7 3700X, RTX 4070/4080 ile darboğaz yapar mı?

Daha fazla  
RTX 30xx sıfır olarak alınmaz. Bu üç seçenek arasında RTX 4080 derim de ASUS ROG STRIX'ten ziyade farklı modeline bakmanızı tavsiye ederim. Sırf adı olduğu için çok pahalıya koyuyorlar.
Cevabınız için teşekkür ederim. Ryzen 7 3700X ile MSI B550 Tomahawk var bende. İşlemcim darboğaz yapar mı 4070 veya 4080 ile?

1440pUltra'da ortalama %15 gibi bir darboğazın olur. Kartına uv yapar kullanırsın.

4K ekran alsam sorun çözülüyor mu peki
Oyununa göre değişir. Çoklu çekirdeğe iyi optimize olmuş güncel oyunlarda darboğaz olmayabilir. Ancak bazı oyunlar yine de biraz yapabilir. Kesin olarak 1080p veya 1440p için o işlemci ile o ekran kartları hiç mantıklı eşleşme olmaz. Lakin anakartın Ryzen 7 5700X veya 5800X3D gibi güzel modellere geçip tam verimle kullanmaya müsait. İleride böyle bir yükseltme yapacaksan 4K oynama koşulu ile güzel bir yatırım olabilir. Tabi önce ekran kartını alıp senin popüler oyunlarında nasıl performans veriyor, ne oranda darboğaz var görmek lazım. Ona göre işlemciye karar verirsin. Belki senin oynadığın oyunlarda çok bir kayıp olmaz. Onu bilemiyoruz. Her halükarda 4K ekran önemli.

4K bile darboğaz yapar 4080 ile. Sadece diğerlerinden az olur o kadar. 2K ekran + işlemci al 4K ekran yerine
İşlemci ne öneriyorsunuz?

Peki Ryzen 7 5700X veya 5800X3D alsam mevcut sistemimde sıkıntı yaşar mıyım? Hem işlemci hem ekran hem de ekran kartını birden alamam. Önce işlemci almak istiyorum o zaman. Bir de anakartıma uyar mı acaba?

Anakartım MSI B550 Tomahawk
RAM G.Skill Trident Z Neo 2x16 CL16 3600

Evet, anakart modelini daha önceki mesajında gördüğüm için yazmıştım. Her iki model de uyumlu ve tam güçte çalışabilirler. Ancak ekran kartını es geçerek işlemci almanın -oyun performansını arttırmak konusunda- pek bir faydası olmayacak. Yani o ilerideki mesele. Daha sonra ekonomik olarak müsait olursan işlemciye sıra gelir.

Önce işlemci almayı düşünüyorum. Şimdilik oyun önemli değil. Sonra müsait olunca ekran kartını alacağım. Peki 5800X3D alsam sonra da 4070 veya 4070Ti alsam monitör de almam gerekir mi? Eğer evetse 2K mı 4K mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…