Çözüldü Ryzen 7 3700X + RX 5700 sistem ekranda yeşil kareler

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Umut Yaldız

Decapat
Merhabalar,
Aşağıdaki sistemi yeni topladım, 2 tane sorunum var ne yaptıysam çözemedim donanımı değişime yollamadan önce danışmak istedim.
1. Sorun: Belli bir süre sonrasında monitör "no signal" deyip kapanıyor kasa çalışıyor, bunu toplamda 4 kere yaptı. Restart atıp tekrar açıp çalışmasına devam ediyor bir sıkıntı olmadan.
2. Sorun: Sadece PUBG Steam versiyonunda tam ekran modunda yeşil kareler beliriyor. Ayarlar menüsününde, menülerde gezinirken vs. ekranın alt üst kısımlarında yeşil siyah kareler oluşuyor. Ayarlarda ekran modunu Kenarsız yaptığımda bu problem olmuyor.

Başka oyunlarda yapmaması garip geliyor donanıma bağlayamıyorum. İlk Windows kurulumumdan sonra, sırasıyla Windows Update ve AMD sitesinden anakart driver seçeklerinin kurulumunu yaptım ve ekran kartını güncelledim.

Sistem:
  • PSU: Gigabyte G750H 750W 80+
  • Anakart: MSI MPG X570 GAMING Plus.
  • GPU: MSI AMD Radeon RX 5700 mech OC 8 GB.
  • Monitör: AOC Q3279VWF 31.5" 5MS 75Hz.
  • SSD: Adata XPG SX8200 PRO 512 GB M.2.
  • RAM: Corsair 16 GB(2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 (CMW16GX4m2C3200c16).
  • CPU: AMD Ryzen 7 3700X.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
1. Sorununda eğer görüntü gittiğinde fanların hızını fullüyor ise sorunun PSU. Aynı sorunu RX 580'de yaşadım, PSU değiştirince düzeldi. Başka bir PSU ile deneme şansın varsa dene derim.

Yok fanların hızında bir değişiklik olmuyor, teşekkür ederim.
Ekran kartının belleklerinde bu sorun var muhtemelen. Kartın Memory ve GPU clock hızlarını stok hızlardan biraz aşağıya alıp sonucu bildirin. Bunlardan önce DDU ile sürücüyü silip tekrar güncelini yüklemeyi deneyin.
Geçmiş olsun arkadaşım. Daha kaç tane 5700 serisi vakası göreceğiz bakalım. Sorununuz Ekran katı ile ilgili sanırım. Bir güncelleme versiyonun çok stabil çalıştığını söylüyorlardı hangisi olduğunu anımsayamadım şuan ama sonuç olarak önermediğim bir kart kendimin de yaşadığı sorunlardan ötürü. İade etmeden önce güncelleme sürümlerini değiştirerek deneme yapmanı öneririm sorun çözülmez ise ivedi bir şekilde servis sürecini başlatman gerekiyor.

Merhabalar, DDU ile driverları temizleyip kurulumları yaptım, 20.1.2 ve 20.1.3 sürümlerini denedim, PUBG Tam Ekran modunda gene yeşil kareler geliyordu.
Hali hazırda çalışan bir sistemdeki ram ve ekran kartını(benim kartım ile aynı) kendi anakartım üzerinde deneyimledim, değişen birşey olmadı. Donanımların arızası olmadığına emin olduktan sonra son olarak DDU ile tekrar AMD sürücüsünü kaldırıp, hiçbirşey kurmadım.

Evet şuan ekran kartı için driver kurmadım ve PUBG Tam ekran modunda hiçbir sıkıntım yok, ek olarak rust oyununu denedim oradada bir sıkıntı yok. Driveri kurmamam ne gibi bir sorun çıkarır bilmiyorum ancak şuan sistemde video izleme veya işleyişinde herhangi bir sıkıntı yok.

Kendi problemimi sadece PUBG üzerinden giderek çözümledim. Daha stabil bir driver sürümü olursa ilerde kurarım :)
Geçmiş olsun arkadaşım. Daha kaç tane 5700 serisi vakası göreceğiz bakalım. Sorununuz Ekran katı ile ilgili sanırım. Bir güncelleme versiyonun çok stabil çalıştığını söylüyorlardı hangisi olduğunu anımsayamadım şuan ama sonuç olarak önermediğim bir kart kendimin de yaşadığı sorunlardan ötürü. İade etmeden önce güncelleme sürümlerini değiştirerek deneme yapmanı öneririm sorun çözülmez ise ivedi bir şekilde servis sürecini başlatman gerekiyor.

1. Sorununda eğer görüntü gittiğinde fanların hızını fullüyor ise sorunun PSU. Aynı sorunu RX 580'de yaşadım, PSU değiştirince düzeldi. Başka bir PSU ile deneme şansın varsa dene derim.

Yok fanların hızında bir değişiklik olmuyor, teşekkür ederim.
Ekran kartının belleklerinde bu sorun var muhtemelen. Kartın Memory ve GPU clock hızlarını stok hızlardan biraz aşağıya alıp sonucu bildirin. Bunlardan önce DDU ile sürücüyü silip tekrar güncelini yüklemeyi deneyin.

Merhabalar, DDU ile driverları temizleyip kurulumları yaptım, 20.1.2 ve 20.1.3 sürümlerini denedim, PUBG Tam Ekran modunda gene yeşil kareler geliyordu.
Hali hazırda çalışan bir sistemdeki ram ve ekran kartını(benim kartım ile aynı) kendi anakartım üzerinde deneyimledim, değişen birşey olmadı. Donanımların arızası olmadığına emin olduktan sonra son olarak DDU ile tekrar AMD sürücüsünü kaldırıp, hiçbirşey kurmadım.

Evet şuan ekran kartı için driver kurmadım ve PUBG Tam ekran modunda hiçbir sıkıntım yok, ek olarak rust oyununu denedim oradada bir sıkıntı yok. Driveri kurmamam ne gibi bir sorun çıkarır bilmiyorum ancak şuan sistemde video izleme veya işleyişinde herhangi bir sıkıntı yok.

Kendi problemimi sadece PUBG üzerinden giderek çözümledim. Daha stabil bir driver sürümü olursa ilerde kurarım :)

Son düzenleme:
Çözüm
1. Sorun ilk açılışta mı oluyor?
2. Sorun için Radeon ayarlarından oyun/pubg sekmesinin görüntüsünü atabilir misin?(Gelişmiş seçenekler dahil)

Hayır no signal sistemi ilk kurduktan sonra toplamda 4 kere oldu ve sistemim çalışırken oldu, şuan yok.
Radeon software kurulu fakat windows kendisi 26.20.13002.133 şu sürümü kurmuş radeon software arayüzü yok. Belirttiğim 2 problemde çözüldü bir önceki mesajımda çözümü anlattım :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı