Ryzen 7 3700X Sisteme 3600 MHz RAM Şart mı?

267305

Hectopat
Merhaba değerli Technopat ailesi kafamı inanılmaz kurcalayan bir soru var.

Biliyorsunuz ki 1 aydır bilgisayar toplamak istiyorum fakat bir sürü olumsuzluklar karşıma çıkıyor ve karar vermekte zorlanıyorum.

En son Ryzen 7 3700X tabanlı bir sistemde karar kıldım fakat şu RAM olayı çok canımı sıkıyor.
Bu yeni nesil sistemde 3600 MHz RAM tavsiye ettiler diye biliyorum ve bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum özellikle üstadlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Şart mı 3600 MHz RAM kullanmak, kullanılmazsa ne olur performans kaybı yaşar mıyım?
Fiyatları çok yüksek ucuz olanları da CL değerleri kötü sizce ne yapmalıyım var mı bu işin bir püf noktası şimdiden teşekkür ederim.

Recep bey özellikle sizde cevaplarsanız çok sevinirim iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Özellikle Ryzen tabanlı sistemlerde MHz değeri önem kazanıyor. Mümkünse 3600 MHz alın tabii ki ama aşırı derecede pahalı ise 3200 MHz tercih edilebilir ve devasa farklar olmayacaktır. Gayet uygun fiyatlara 3200 MHz RAM’ler mevcut. Mobilden kısaca baktım ama örneğin 589TL;

Merhaba. Özellikle Ryzen tabanlı sistemlerde MHz değeri önem kazanıyor. Mümkünse 3600 MHz alın tabii ki ama aşırı derecede pahalı ise 3200 MHz tercih edilebilir ve devasa farklar olmayacaktır. Gayet uygun fiyatlara 3200 MHz RAM’ler mevcut. Mobilden kısaca baktım ama örneğin 589TL;

:) bende RAM seçerken çoğunlukla bu RAM'leri kullanıyorum :)

Cok fazla bir kayıp olmayacaktir fakat islemci ram uyumlulugundan %100 performans almak istiyorsanız 3600 MHZ almanız iyi olurdu tabii.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı