Ryzen 7 3700X ve RTX 2060 sistem nasıl?

Fk_Jester

Centipat
Merhaba arkadaşlar, uzun yıllardır Intel kullanıcısı olarak 1.5 senedir AMD'ye geçmek istiyordum, geçen hafta Vatan Computer'da KDV indirimleri vardı ve bende bir sistem toplamaya karar verdim bu upgrade bana 2650 TL'ye patladı, fiyat/performans olarak başarılı bir seçim mi yaptım?

Eski sistem;
CPU: i7 7700K.
GPU: ASUS ROG STRIX 1070.
Anakart: MSI Z270 GAMING M5.
RAM: Kingston HyperX 8x2 2400 MHz.

Yeni sistem;
CPU: Ryzen 7 3700X.
GPU: ASUS ROG STRIX 2060.
Anakart: ASUS X570-P.
RAM: Corsair Vengeance 8x2 3000 MHz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım eski parçaları satıp 2650 lira karşılığında bu bileşenleri aldınız. Bence fiyat gayet normal. Daha ne olsun.

Sanırım eski parçaları satıp 2650 lira karşılığında bu bileşenleri aldınız. Bence fiyat gayet normal. Daha ne olsun.
doğrudur o şekilde yaptım, ekran kartı fiyatları uçmuş, aynı sistemi bi arkadaşımla beraber topladık o daha uyguna upgrade yapmıştı bende mi hata var dedim :) (arkadaşta ryzen 5 2600x/asus b450-km vardı)

Cok guzel sistem hayirli olsun ram'ler dusuk kalmis 3600 mhz yakisirdi.

Oc ile 3600 yaparsiniz.
Hayırlı olsun RAM 3200MHz olarak alma imkanın var ise 3200 olarak değiştir hocam. AMD tabanlı sitemlerde RAM MHz değeri performans artışı sağlıyor.

doğrudur o şekilde yaptım, ekran kartı fiyatları uçmuş, aynı sistemi bi arkadaşımla beraber topladık o daha uyguna upgrade yapmıştı bende mi hata var dedim :) (arkadaşta ryzen 5 2600x/asus b450-km vardı)

Arkadaşınızın neden daha uyguna topladığını zaten yazmışsınız :)

Hayırlı olsun güzel sistem olmuş ama 1070'ten 2060'a geçiş çok etkili olmamış. Genelde %15-20 performans farkı için ekran kartı yükseltme gereksiz diye düşünüyorum. 1070i biraz daha kullanıp 6 ay içinde çıkacak olan yeni nesile yükseltmek daha mantıklı olabilirdi.

Hayırlı olsun güzel sistem olmuş ama 1070'ten 2060'a geçiş çok etkili olmamış. Genelde %15-20 performans farkı için ekran kartı yükseltme gereksiz diye düşünüyorum. 1070i biraz daha kullanıp 6 ay içinde çıkacak olan yeni nesile yükseltmek daha mantıklı olabilirdi.
hocam artık amd fanıyım :) intel ISINIYOR, onu değiştirmişken bide ekran kartı alayım dedim fps değerleri baya arttı, intelde render alırken 94 dereceyi görmüştüm, bakalım artık ürünleri asus tercih etmemin sebebi 3 yıl garantilerinin olmasıydı

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı