Ryzen 7 3800X almaya değer mi?

Tomori Chan

Picopat
Ryzen 7 3700X ile aralarındaki tek fark OC’da 0.1GHz ama OC’suz 0.3GHz fark ediyor sizce değer mi 200 lira fazla vermeye. Satış sitesi göndermeyin lütfen.

Neden?

Eğer Ryzen 7 3800X alırsam sıvı soğutucu almiyacağım.
Render gibi işlerle uğraşacaksanız işlemcilerin performanslarına bakın çok fark görmezseniz 200tl fazladan vermeye değmez zaten oyun performansı olarak çok bir fark olmaz.

Neden?

Eğer Ryzen 7 3800X alırsam sıvı soğutucu almiyacağım.

Sıvı soğutucu alıp OC yaparak 3800X i geçebilirsiniz bile.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1:08'den sonra oyun testi var ve dediğimiz gibi çok fark yok.

Ben 3800x aldım. 3700x ile aynı fiyat idi. (2.450 TL) 1-2 aydır kullanıyorum. CPB açıkken dalgalanıyordu fan ve ısılar. Şu an 4.2 sabitledim ve 1.325v verdim stabil çalışıyor. Boşta 47 derece iyi bir oyunda denemedim render alırken 76'ları görüyor. 105w tdp olması ne için iyi ne için kötü. Slikon farkı var mıdır? Acaba 3700x alsam ne kadar serin çalışırdı bunlar kafamda merak kaldı :) Aynı fiyata 3800x varken aldım fakat kötü mü ettim birisi desin :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı