Ryzen 7 4800H + GTX 1660 Ti sistem GTA V FPS düşüşü

Makaleler
1
Arkadaşlar laptopa GTA 5 indirdim, oyun içi grafik ayarlarını resimlerdeki gibi yapıp oyundayken performans testi yaptım. Başlarda 55-60 FPS arası sabit güzel bir şekilde gidiyordu ama en son şehir içi arabayla olan bölümde FPS 10lara kadar düşüyor. 3-4 kere tekrar test ettim hepsinde de aynı oldu. Laptop özellikleri oyunu çok yüksek ayarlarda oynamak için gayet yeterli sadece RAM 16 değil 8 GB. 8 GB zaten önerilen sistem gereksinimi. Neden böyle oluyor anlamadım.
Laptop Asus Tuf A15, Ryzen 7 4800H işlemci ve GTX 1660 Ti ekran kartı mevcut. FPS değerleri ve grafik ayarlarına resimlerden bakabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (768).png
    3,7 MB · Görüntüleme: 60
  • Ekran Görüntüsü (772).png
    2,4 MB · Görüntüleme: 66
  • Ekran Görüntüsü (763).png
    1,9 MB · Görüntüleme: 59
  • Ekran Görüntüsü (764).png
    1,9 MB · Görüntüleme: 60
  • Ekran Görüntüsü (765).png
    1,9 MB · Görüntüleme: 65
  • Ekran Görüntüsü (766).png
    2 MB · Görüntüleme: 64
RAM'den kaynaklı bende i5 10300H 1660 Ti var 16 GB RAM tek kanal fakat 70-80 FPS alıyorum Ultra'da. Bir 8 daha alıp çift kanal 16 yaparsan performans baya bi artacaktır.11gb ram kullanıyor bende

FXAA seçeneğinin altındaki MSAA olan seçeneği 4X'den KAPALI konuma getirirseniz, FPS'niz bayağı bir yükselecektir. Ayrıca V-SYNC ayarını da kapatırsanız, FPS'yi serbest bırakmış olacaksınız ve doğal olarak, oyun, sisteminizin performansına bağlı olarak, verebileceği en yüksek FPS'yi size sunacaktır.

Ekran 60Hz V-Sync o yüzden açık.

Dostum bende de aynı işlemcili GTX 1650 Tİ var. 16gb ram var sadece bir de fark olarak seninle. GTA 5 de ben oyunun fps testine hiç bakmadım ama oyunu oynarken genel de 70-80 fps oynuyorum. Gerçi ilk indirip açtığım da 90 lardaydı sonra yer yer 60 olmakla 70-80 arası geziniyor. Gerçi gta 5 oynamıyorum denemiştim sadece ama... Bence senin bu normal değil gibi geldi bana ki ekran kartın benden çok daha iyi 6 gb en azından benm ki ise 4 gb. Gerçi vysnc açıkmış ondan 60'dır fps değerin. Onu kapatıp dener misin bir de ?

VSYNC her oyunda açıyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…