Çözüldü Ryzen 7 5700X - RX 580 sistem açılışta mavi ekran veya siyah ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

murat48

Hectopat
Merhaba öncelikle sistemim şöyle:
Windows 10 Home sağlamlisans ile lisansladım sürüm 22h2.
MSI B550-A Pro anakart
Ryzen 7 5700X işlemci
RX 580 8 GB ekran kartı
Corsair 32 GB 3600 MHz RAM
Samsung 870 EVO 2 TB SSD

Sistemi kendim topladım fakat bir sorun var. PC her açıldığında orta boy mavi ekran geliyor ama bir şey yazmıyor, sadece altta 2 tane buton var iptal ve yeniden dene. İptale basınca masaüstü geliyor. Bazen de PC açıldığında komple siyah ekran oluyor, fareyi oynatinca mouse geliyor 1 dakika sonra da masaüstü geliyor. Yardımcı olur musunuz, sorunu anlayamadım.

Hatanın fotografı var mı?
20240331_153709.jpg

Ram'im 2666 mhz hız ile çalışıyordu ben de tecnhnopat YouTube sayfasında ram i oc yapma videosunu izleyerek 3600 mhz de çalıştırdım fakat soğutma sistemim tek fanlı olduğu için yeterli gelmedi ben de tekrar 2666 mhz e düşürdüm ve ondan sonra böyle olmaya başladı

Fakat dediğiniz gibi korsan windows anahtarı kullandığım icin de olabilir çünkü bazen alttaki görev çubuğu hiçbirsekilde tıklama olmuyor ve tepki vermiyor ben de ctrl+alt+del yaparak kapatıyorum pc yi

RAM'im 2666 MHz hız ile çalışıyordu ben de tecnhnopat YouTube sayfasında RAM'i OC yapma videosunu izleyerek 3600 MHz de çalıştırdım fakat soğutma sistemim tek fanlı olduğu için yeterli gelmedi ben de tekrar 2666 MHz'e düşürdüm ve ondan sonra böyle olmaya başladı

Fakat dediğiniz gibi korsan Windows anahtarı kullandığım icin de olabilir çünkü bazen alttaki görev çubuğu hiçbir şekilde tıklama olmuyor ve tepki vermiyor ben de CTRL+alt+del yaparak kapatıyorum PC'yi

BIOS pilini cıkar, 5-10sn sonra geri tak BIOS ayarların sıfırlansın eger RAM'den kaynaklı oldugunu dusunuyorsan. Yine aynı hatayı alıyorsan dedigimi yapman lazım ne yazık ki.

BIOS pilini cıkar, 5-10sn sonra geri tak BIOS ayarların sıfırlansın eger RAM'den kaynaklı oldugunu dusunuyorsan. Yine aynı hatayı alıyorsan dedigimi yapman lazım ne yazık ki.

Tamamdır deneyeceğim çok teşekkür ederim. Geri dönüş yapacağım.

Temiz kurulum yap, büyük ihtimalle Windows'un da hasar var. Yapmadan CMD acıp SFC /scannow komutunu dene.

Bunu denedim ve PC'yi kapatıp tekrar açtım daha hızlı ve sorunsuz açıldı. Çok teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• 20240331_162929.jpg
    20240331_162929.jpg
    104,1 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı