Ryzen 7 5700x3D için AMD GPU önerisi

Mehmetkarabey

Decapat
Daha fazla  
Yeni işlemciye geçtim, Ryzen 7 5700x3D aldım.
Şu an RX7600 8 GB GPU kullanıyorum ancak VRAM belleği yeterli gelmiyor. 12 GB veya üstü maksimum bütçe 18k olacak şekilde 2. el dahil GPU önerir misiniz?
NVIDIA ekran kartı kullanmak istemiyorum sadece oyun oynayacağım, AMD önerirseniz sevinirim. İşlemcim ile en uyumlu hangisi olabilir bilmiyorum. Bu zamana kadar hep NVIDIA ekran kartı kullandım ve AMD tercihim olmasına rağmen henüz bilgi sahibi değilim. 750W 80+ Gold sertifikalı PSU kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden NVIDIA ekran kartı istemiyorsunuz? Düşük VRAM yüzünden mi?
Hem düşük Vram hemde verdiği performansa göre fiyatları ateş pahası. Şuan 20k lık Amd ekran kartından alınan performansı(Oyun için) 30-34k lık bir Nvidia ekran kartından alıyorum ve bu parayı boşa harcamak istemiyorum. FSR 3.0 ile çok mutluyum. Yazılımı düzeltmeleride beni AMD ye bağladı. Vram olarak zaten AMD ile kıyasladığımda fiyatlar fazlasıyla artıyor. Gereksiz masraf olarak görüyorum sebebi ise ben sadece oyun için kullanacağım.

Neden NVIDIA ekran kartı istemiyorsunuz? Düşük VRAM yüzünden mi?
Birde oynadığım oyunları herzaman yüksek ayarlarda oynamayı severim ve minimum 10gb Vram gerekiyor. Özellikle Cod BO6 da Vram gerekiyor. FSR 3.0 ile 12gb’lık Vram birleşimini hayal bile edemiyorum. Şuan rx7600 ile 220-250fps arasında FSR 3.0 Quality modda iken. Ancak Vram yetmediği için bazı ayarları düşük tutmak zorunda kalıyorum.

Peki 7700xt mi 6900xt mi tercih etmeliyim. Fiyatları aynı sayılır ama performanslarını bilemedim.
6900XT tabii ki. 7700XT, 6800 ayarında. 6900XT fazla gelir dersen 6800XT/7800XT iyi olur.

6900XT tabii ki. 7700XT, 6800 ayarında. 6900XT fazla gelir dersen 6800XT/7800XT iyi olur.

Şimdi anladım. 6900XT alıcam önerin için teşekkür ederim. Pulse olması lazım beyazların. İnşallah bulurum beyaz sisteme siyah almak istemiyorum kötü duruyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı