Ryzen 7 5700x3D ve RX 7800XT sistemde anakart ve PSU değiştirilmeli mi?

Cem0x

Centipat
Şu an kullandığım bilgisayarda.
-Adata 3000MHz 2x8 (16 GB) RAM.
-ASRock B450 HDV R4 anakart.
-Ryzen 5 2600.
-RX 580 8 GB.
-High Power 600W 80+ Bronze PSU.
-SSD ve HDD var.

PSU anakart işlemci ve ekran kartını değiştirip -RX 7800XT -Ryzen 7 5700x3D -High Power 750W 80+ Gold PSU ve MSI b-550-A Pro almayı düşünüyorum. BIOS Update ile anakartım işlemciyle uyumlu hale geliyor. Sizce anakart ve PSU değiştirmeme gerek var mı ya da sadece PSU değiştirerek kurtarabilir miyim herkes farklı bir şey söylüyor kafam çok karıştı. Anakart ile işlemciyi verimli kullanamadığımı söyleyen de oldu ne yapmayalım? Amacım minimum masrafla bu işin içinden çıkmak ve ileriye dönük gereksiz yatırım yapmak istemiyorum.

Şu an kullandığım bilgisayarda.
-Adata 3000MHz 2x8 (16 GB) RAM.
-ASRock B450 HDV R4 anakart.
-Ryzen 5 2600.
-RX 580 8 GB.
-High Power 600W 80+ Bronze PSU.
-SSD ve HDD var.

PSU anakart işlemci ve ekran kartını değiştirip -RX 7800XT -Ryzen 7 5700x3D -High Power 750W 80+ Gold PSU ve MSI b-550-A Pro almayı düşünüyorum. BIOS Update ile anakartım işlemciyle uyumlu hale geliyor. Sizce anakart ve PSU değiştirmeme gerek var mı ya da sadece PSU değiştirerek kurtarabilir miyim herkes farklı bir şey söylüyor kafam çok karıştı. Anakart ile işlemciyi verimli kullanamadığımı söyleyen de oldu ne yapmayalım? Amacım minimum masrafla bu işin içinden çıkmak ve ileriye dönük gereksiz yatırım yapmak istemiyorum.
Bütçe varsa değişmeli.

Öneri:

PSU: CORSAIR RMe RM750e 750 Watt 80+ Gold PCIe 5.0 Tam Modüler 120mm Fanlı Güç Kaynağı CP-9020262-EU Fiyat & Özellik | MediaMarkt

Anakart: Asrock B550 PRO4 AMD B550 4733 MHz (OC) DDR4 Soket AM4 ATX Anakart Fiyatları ve Özellikleri

Minimum bütçe ile çıksam yararlı olacaktır ne yapmayalım? PSU dediğiniz olabilir. Anakart BIOS Update ile işlemci ile uyumlu hale geliyor neden değişmeliyim?

Anakartın VRM'leri sayesinde işlemcin dolaylı olarak soğuyacak. Ayrıca önerdiğim anakart yerine bu modele bakabilirsiniz.

Ek: Bütün anakartlarda mecburen BIOS Update yapmanız lazım.

Anakartın VRM'leri sayesinde işlemcin dolaylı olarak soğuyacak. Ayrıca önerdiğim anakart yerine bu modele bakabilirsiniz.

Ek: Bütün anakartlarda mecburen BIOS Update yapmanız lazım.
Şimdi ki anakartım ile devam etsem çok mu ısınır ? Thermalright Peerless Assassin 120 bu soğutucuyu almayı düşünüyordum işlemci için ?

Şimdi ki anakartım ile devam etsem çok mu ısınır ? Thermalright Peerless Assassin 120 bu soğutucuyu almayı düşünüyordum işlemci için ?
Kullanabilirsiniz. Ancak PCI-4 desteği olmadığı için bazı oyunlarda düşük FPS alabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kullanabilirsiniz. Ancak PCI-4 desteği olmadığı için bazı oyunlarda düşük FPS alabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

5 FPS fark yok bunun için 4000 TL bütçe ayırabilir miyim bilmiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00