Ryzen 7 5700x3D'den R7 7700X'e upgrade değer mi?

Karusd

Hectopat
Merhaba, 7200 TL'ye 2.el R7 7700X buldum şu an 5700x3D kullanıyorum. Sizce bu upgradeye değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Değmez. Neden değmeyeceğini de açıklayayım:

Kullandığın işlemci AM4 platformuna ait ve DDR4, yükseltmek istediğin işlemci ise AM5 platformuna ait ve DDR5. Yani 7700X'i aldığında hem AM5 uyumlu bir anakart ve DDR5 bir RAM almak zorundasın bu da 7200 TL'den daha fazla masraf çıkması demek.

5700x3D oyunlar için platformun en iyilerinden birisi şu an, gerek yok bence. İyi bir ekran kartı kombini ile yıllarca kullanılır.

Boş yere masraf yapmak istiyorsan alabilirsin. Gereksiz.

Değmez. Neden değmeyeceğini de açıklayayım:

Kullandığın işlemci AM4 platformuna ait ve DDR4, yükseltmek istediğin işlemci ise AM5 platformuna ait ve DDR5. yani 7700X'i aldığında hem AM5 uyumlu bir anakart ve DDR5 bir RAM almak zorundasın bu da 7200 TL'den daha fazla masraf çıkması demek.

5700x3D oyunlar için platformun en iyilerinden birisi şu an, gerek yok bence. İyi bir ekran kartı kombini ile yıllarca kullanılır.

Anakartından RAM'lerinize kadar yükseltme yapmanız gerek. Bana göre gereksiz.

Hocam arada performansı farkı ne kadar olur bir de sizce 7200 TL ucuz mu?

Hocam arada performansı farkı ne kadar olur bir de sizce 7200 TL ucuz mu?

Aradaki farklar oyundan oyuna değişiyor ancak genel olarak 7700X daha avantajlı. 7200 TL bir işlemci için ucuz denilebilir ama araya anakart ve RAM de girince işler değişiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı