Ryzen 7 5800X ile RTX 3060 mı yoksa Ryzen 5 5600X ile RTX 3070 mi?

Bütçe
12.000

Yilmaz04

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Maltepe, İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, bütçem maksimum 12 bin lira ve masaüstü bilgisayar toplayacağım. Amacım 1080P'de Battlefield V, GTA 5, PUBG, Far Cry 6 gibi yüksek sistem isteyen oyunları oynamak, 7/24 mining, render ve sanal makine çalıştırmak. RTX açık bir şekilde oynayacağım. Ayrıca üzerinden 20 yıl bile geçse işimi görecek bir bilgisayar istiyorum.

Günümüzde ekran kartlarının fiyatları uçmuş durumda, bu yüzden bilgisayarın işlemci ve ekran kartı dışında parçaları önceden alıp bu iki parçayı da fiyatlar indiği zaman almayı planladım. Ama işlemci ve ekran kartında hala daha kesin karar vermiş değilim. Siz ne düşünürsünüz; bilgisayarı kullanma amaçlarım da göz önüne alındığı zaman, AMD Ryzen 7 5800X işlemci ile RTX 3060 mı yoksa Ryzen 5 5600X ile RTX 3070 mi?

Bunlar da bilgisayarın düşündüğüm diğer parçaları:

Mevcut Laptop'umda SSD var, onu kullanacağım. Ayrıca elimde 3 tane de 2.5 inch harddisk ve 1 tane 3.5 inch harddisk var, bunları da bilgisayara takacağım.

Tabii ki 3070.

Hiçbir kart 20 yıl dayanmaz dayansa bile ilk performansın %5-10'unu verir.

İstediğin daha çok FPS ise tabi ki daha iyi ekran kartı almak daha iyi olur. Diğer parçaları önden almak ne kadar mantıklı olur bilemiyorum. İlerleyen zamanda ekran kartları gibi almak istediğin parçaların da fiyatı düşebilir.

Ben olsam 3070 alırdım sanırım.

Ekran kartı stoğu az olduğundan çok daha değerli bir durumda şu an.
Ayrıca 3060 ile 3070 arasında birkaç beden fark var. 3060 Ti deseydiniz karşılaştırılabilirdi.

Ayrıca üzerinden 20 yıl bile geçse işimi görecek bir bilgisayar istiyorum.

Konunun dışında olacak ama...

Ben bu söyleme özür dilerim ama çok da inanmıyorum. Zamanında 1080 Ti'lı sistem toplayanlar da aynı şeyi söylüyorlardı, birkaç ay sonra çok daha ucuza çok daha güçlü ekran kartları piyasaya sürüldü.

Güncel tutmak iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…