Ryzen 7 5800X vs i9 11900

Zeяef

Megapat
Daha fazla  
Intel'in yeni nesil işlemcileri hakkında pek de iyi duyumlar almadım ama i9 3-4 FPS fazla veriyor karşılaştırmalarda. Sizce hangisini seçmeliyim? Kullanım olarak oyun odaklı arada montaj ile uğraşıyorum.

Aslında i9'a rakip değil de 11 nesil i7'lere rakip bir işlemci kendisi i9'a rakip Ryzen 9'lar var. Bu CPU i7 11.nesile yakın hatta daha iyi.

O ısınmayla bu işlemciyi almak akıl kârı değil hocam. R7 5800x tercih edin.

5800X daha mantıklı. 11900 alacaksan minimum 280mm sıvı soğutman olmalı, en az Z490 Gaming Plus gibi bir anakartın olmalı, 2 adet EPS12V güç girişine sahip bir PSU sahibi olman gerek. Tüm bunlar hep ekstra masraf.

Yani 11900, 5800X ile aynı fiyat olsa, hatta daha ucuz olsa diğer masraflarla fiyat farkı uçup gidiyor. Tabii FPS veriyor mu veriyor. Ama bence değmez.

Oyun odaklıysa 5600 X de olabilir. 5800 X e sıvı soğutucu gerekiyor mu? Extra masraf oluşmasın. 5800 biraz yüksek bütçe. Maddi olarak zorlamazsa sizi alın. 5600 X de oyun için gayet yeterli bence.

Burayı takip ediyoruz herhalde =)

İleride en azından size overclock imkanı tanıması ve anakart olarak daha ucuz modeller sunması nedeniyle 5800X diyorum.

2 model içinde bu arada ekstradan soğutma lazım bilgin olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…