kedigiller
Yoctopat
Daha fazla
- RAM
- patriot 32gb cl32 6400mhz
- Anakart
- msi pro b650s wifi
İyi akşamlar herkese, Ryzen 9 7900, Ryzen 7 7700X'den 2.500TL civarı daha pahalı. Genel performans, güç tüketimi vb açısından hangisi daha iyidir? R7 güç tüketimi daha yüksek ve clockspeed yüksek olarak geliyor zaten. Fakat R9 Core sayısı olarak, bellek miktarı olarak daha iyi. Güç tüketimi de daha düşük. Clockspeed olarak daha düşük geliyor fakat OC yapıldığı zaman aynı R9 7900X ile aynı performansı daha düşük sıcaklıklarda verebiliyor.
İkisinden birini almayı düşünüyorum ve amacım oyun oynamak değil, genel olarak CPU intensive kodlar çalıştırmak, render almak vb. genel performans açısından hangisi tercih edilmeli? X serisi olması R7'yi alınır kılar mı? R9'u overclock yapması zor mudur veya genel olarak zararını görür müyüm? Daha önce hiç yapmadım çünkü.
İşlemciyi kullanmayı düşündüğüm anakart MSI Pro B650s Wi-Fi 7200MHz(OC)
İkisinden birini almayı düşünüyorum ve amacım oyun oynamak değil, genel olarak CPU intensive kodlar çalıştırmak, render almak vb. genel performans açısından hangisi tercih edilmeli? X serisi olması R7'yi alınır kılar mı? R9'u overclock yapması zor mudur veya genel olarak zararını görür müyüm? Daha önce hiç yapmadım çünkü.
İşlemciyi kullanmayı düşündüğüm anakart MSI Pro B650s Wi-Fi 7200MHz(OC)