Ryzen 7 7730U undervolt ayarı nasıl?

victoryyy

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, işlemci CS 1.6'da dahi çok ısınıyordu. 98 dereceye kadar çıkıyordu. Undervolt yaptım, şu anda 70 dereceyi geçmiyor, boştayken zaten problem yoktu ama dediğim gibi oyunda çok ısınıyordu. Universal Tuning Utiliy'i kullanarak yaptım, bazıları Curve Optimizer kullanmış sanırım acaba hangi uygulama daha iyidir? Ayarları şu şekilde yaptım:
1766243232609.png

Böyle yaparak işlemcinizi de 15w'a sabitleyip performansını törpülemiş oldunuz. Undervolt falan yapmamışsınız. Zaten laptoplarda %99 ihtimalle voltaj ile oynamaya izin verilmez. Performans eskikliği hissetmiyorsanız bana yetiyor diyorsanız böyle kullanılabilir.

Böyle yaparak işlemcinizi de 15w'a sabitleyip performansını törpülemiş oldunuz. Undervolt falan yapmamışsınız. Zaten laptoplarda %99 ihtimalle voltaj ile oynamaya izin verilmez. Performans eskikliği hissetmiyorsanız bana yetiyor diyorsanız böyle kullanılabilir.
Evet ben de fark ettim onu :D
Ama sicaklik düstü gercekten bayagi. BIOS'tan yapmaya calistim ancak advanced ayarlara girmeme izin vermiyor. Sanirim HP kilitlemis.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı