Ryzen 7 7800x3D Eco Mode takılı kaldı

Yok hocam, ne yapsam yapayım kapatamıyorum. Eco modunda CPU Max 65W'da çalışıyor, üstüne çıkartamıyorum.

Hocam CMOS reset attın mı? Anakarta tornavida ile dokunup reset attığın yer BIOS sıfırlanacak otomatik olarak yaptığın tüm ayarlar gidecek reset dediğim restart değil.

BIOS sıfırlama. Anakart CMOS.

BIOS sıfırlamayı deneyelim bir de.
Hocam CMOS reset attın mı? Anakarta tornavida ile dokunup reset attığın yer BIOS sıfırlanacak otomatik olarak yaptığın tüm ayarlar gidecek reset dediğim restart değil.

BIOS sıfırlama. Anakart CMOS.
yaptım hocam normal restart ta attım bios pilini çıkartıp yeniden de taktım sorun hala var

Dosya Ekleri

• IMG_3487.JPEG
    127,4 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_3486.JPEG
    150,3 KB · Görüntüleme: 4
Sıfırlanınca düzelmesi lazım. Ryzen Master'a gidip oradan PBO seçsene eco mod yerine. Öyle kaydedip çık tekrar dene.

Yine olmazsa o pil değil CMOS tuşu var 2 tane pinli anakart kitapçığında yazar PC kapalı iken tornavidanın ucunu o 2 pine değecek şekilde dokunuyorsun.

Anakart nedir? Model?

msi pro 650m-b

Anakart da gösterdiği yer
PC'yi kapa elektriği kapa. Buraya tornavida ile dokundu 2 pine de değecek yani. Tam gösterdiği yere 5-10 sn dursun sonra tekrar PC'yi aç. BIOS sıfırlanmış olacak.
Bu arada BIOS güncelledim dediniz beta olanı mı yüklediniz?

Bu listede 3 tane beta var ve altta beta yazmayan ise stabil olan. Eğer üsttekileri yüklediyseniz de sonradan olduysa alttaki stabil olanı yükleyin derim. Ve beta BIOS stabile geçmeden de yüklemenizi tavsiye etmem.

denedim yine aynı sonuç bios sürümüm stabil olan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…