Ryzen 7 7800x3D için hava soğutma yeterli midir?

7800X3D'yi Peerless assassin ile kullanıyorum yetiyor. Yükte 78-79 derece, oyunlarda 60 derece civarında takılıyor. 7800X3D çok ısınan bir işlemci değil zaten ne marka alırsanız alın kule tipi soğutucu işinizi görür.

Soru gördüğünüz gibidir.

Ryzen 7 7800x3D'li bir sistem toplamayı düşünüyoruz. Acaba güçlü bir kule tipi hava soğutma yeterli midir yoksa bu işlemci için sıvı soğutma şart mı?

Eğer hava soğutma yeterli ise hangi hava soğutmayı önerirsiniz? Fiyat önemli değil.
Bana göre değil, 7800x3D sıcaklığa duyarlı bir işlemci, çok çabuk saat hızlarını düşürüyor bu durumda pek çok kişi yük altında kullanımı geçtim oyunlarda bile aslında tam performans alamıyor. Elbette kullanıma bir engel değil.

İyi bir sıvı soğutma şahsen bence şart, tabii kule tipi bir soğutma ile de kullanılabilir, bazı ekstra değişiklikler ile daha efektif bir şekilde kullanılır.

7800X3D'yi Peerless assassin ile kullanıyorum yetiyor. Yükte 78-79 derece, oyunlarda 60 derece civarında takılıyor. 7800X3D çok ısınan bir işlemci değil zaten ne marka alırsanız alın kule tipi soğutucu işinizi görür.

Sizin sonuçları görmek isterim. Cinebench R23 ile 10 veya 30 dakika çoklu çekirdek testi yaparken değerleri HWInfo ile kontrol eder misiniz, testin başında, ortasında ve sonunda ekran görüntüleri alıp paylaşır mısınız. Buna istinaden tek seferlik bir test yapıp çıkan sonucu da paylaşır iseniz güzel olur.

Sizin sonuçları görmek isterim. Cinebench R23 ile 10 veya 30 dakika çoklu çekirdek testi yaparken değerleri HWInfo ile kontrol eder misiniz, testin başında, ortasında ve sonunda ekran görüntüleri alıp paylaşır mısınız. Buna istinaden tek seferlik bir test yapıp çıkan sonucu da paylaşır iseniz güzel olur.
Bayram tatili sebebiyle şehir dışındayım hocam haftaya unutmazsam test yapıp sonuçları ekleyeyim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı