Ryzen 7 7800x3D için sıvı soğutma önerisi

Benim önerim LF3 olmaz. Liqmaxflo varken gereksiz pahalı bir soğutucu. Ayrıca kasada değiştirin. LF3 alacağınıza aynı parayla mis gibi bir kasa ve AiO alabilirsiniz. Liqmaxflo her kulvarda LF3 ile kafa kafaya bir soğutucu. Dandik bir ürün değil.

360mm radyatör destekliyor olması Arctic Liquid Freezer kesin sığar demek değil. Bu soğutucunun radyatörü normalden daha kalın. Bu yüzden soruyorlar kasa modelini bu soğutucuyu önermeden önce.

Zaten bilgisayarcıda çalışıyorum çalıştığım abiler daha önce bu sıvı soğutucyu takmışlar ve kasamı geçen gün getirdiğimde sorduğumda sığacağını söylediler. Ben sadece güzel işlev gösterebilecek mi onu merak ediyorum.

Bu kasa LF3'ü destekliyor mu?

Son düzenleme:
Evet çok rahat girer. Fakat dediğim gibi LF3 yerine Liqmaxflo daha mantıklı.

ben bunu kullanıyorum gayet memnunum

Pompa sesi sorunu var. Denk gelmemiş olabilir ama oldukça yaygın. Risk alınmaz. Ayrıca daha ucuza Liqmaxflo var. Ama kronik sorunu olmasa çok güzel soğutucu.

Pompa sesi sorunu var. Denk gelmemiş olabilir ama oldukça yaygın. Risk alınmaz. Ayrıca daha ucuza liqmaxflo var. Ama kronik sorunu olmasa çok güzel soğutucu.

Ben o konuda sanşlılardan biriyim o zaman. Kronik sorunu varsa başka bir şey tercih edilmeli evet...

Evet çok rahat girer. Fakat dediğim gibi LF3 yerine Liqmaxflo daha mantıklı.

Şimdi aynı konu geçenlerde konuşuldu ama şu noktayı atlıyorsunuz veya görmezden geliyorsunuz.

Siz iki sıvı soğutmayıda kıyaslarken sadece bahsettiğiniz sıvı soğutmanın yer aldığı bir iki siteden referans gösterip daha iyi olduğunu varsayıyorsunuz ama diğer noktaları atlıyorsunuz, mesela kullanıcı deneyimi, kullanıcılar tarafından ne kadar tercih ediliyor veya kullanıcıların aldığı sonuç ne?

Tomshardware'in verileri anlamsız çünkü sadece İntel için bir sonuç paylaşmış lakin Techpowerup ise hem İntel hem de AMD için sonuç paylaşmış ve siz Enermax'ın Arctic'ten daha iyi ve daha ucuz olduğunu söylüyorsunuz, peki.

Techpowerup sadece 240mm sıvı soğutmayı teste dahil etmiş ve konuda bahsi geçen işlemci ise AMD bu bağlamda sizin önermiş olduğunuz 360mm bir sıvı soğutma her durumda 240mm bir sıvı soğutmadan geri kalmış, tabii bu AMD kanadında ama konuda ki işlemci İntel olsaydı belki size hak verebilirdim.

Enermax'ın kısıtlı kullanıcı deneyimi olması, yaygın kullanılmaması vs pek çok eksiği bu durumda bir etken oluyor ALF'ye nazaran.

Fiyat olarak daha mantıklı olduğunu söyledim. Konuda daha iyi diye bir ibare kullanmış mıyım? Bakın isterseniz.

Mesela?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…