Ryzen 7 7800x3D için Thermalright Phantom Spirit 120 SE uygun mudur?

yareyare

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, merak ettiğim bir konu var. Ryzen 7 7800X3D için illa sıvı soğutma mı almak gerekiyor yoksa hava soğutmayla da çalıştırmaya uygun mudur? İnternette araştırdım ama herkes sıvı soğutucu öneriyor. İşlemcinin ne kadar ısınıyor onu da tam bulamadım. Şu başlıkta attığım hava soğutma bu işlemci için uygun olur mu sizce? Eğer o işlemciyle o soğutucuyu kullanan biri varsa deneyimlerini paylaşabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
70 ve üstünü görecektir. Sıcaklık konusunda takıntınız yoksa kullanabilirsiniz. Termal darboğaz belki tam yükte görülebilir ama oyunlarda olacağını düşünmüyorum.

Bütçe varsa Evo veya AK620 de düşünülebilir. SE modeline göre biraz daha performanslılar diye biliyorum. Sıvı soğutmalara çok meraklı olmayın derim, uzun kullanımda hava soğutma daha performanslıdır ve arıza çıkarma durumlarıda pek söz konusu değil hava soğutucularının. Sıvı soğutma gibi karmaşık çalışma şekli yoktur.
Geniş ve ferah bir kasanız ve kaliteli bir termal macununuz varsa, bence düşünülebilir. Tüm çekirdekler kullanıldığında yani maksimum performansa geldiğinde, uzun süreli kullanımda ben en kötü senaryo da 70-80 dereceleri göz önünde bulundurmanızda fayda olacağını düşünüyorum. Bunun işlemciye bir zararı olmaması gerekli ama yine de ön bilgilendirme sizin için daha iyi olacaktır.

Bütçe varsa EVO veya AK620 de düşünülebilir. SE modeline göre biraz daha performanslılar diye biliyorum. Sıvı soğutmalara çok meraklı olmayın derim, uzun kullanımda hava soğutma daha performanslıdır ve arıza çıkarma durumları da pek söz konusu değil hava soğutucularının. Sıvı soğutma gibi karmaşık çalışma şekli yoktur.
Geniş ve ferah bir kasanız ve kaliteli bir termal macununuz varsa, bence düşünülebilir. Tüm çekirdekler kullanıldığında yani maksimum performansa geldiğinde, uzun süreli kullanımda ben en kötü senaryo da 70-80 dereceleri göz önünde bulundurmanızda fayda olacağını düşünüyorum. Bunun işlemciye bir zararı olmaması gerekli ama yine de ön bilgilendirme sizin için daha iyi olacaktır.

Hocam peki teşekkür ederim acaba bu Ryzen 7 7800x3D için sıvı/hava soğutucu önerileriniz var mı?

70 ve üstünü görecektir. Sıcaklık konusunda takıntınız yoksa kullanabilirsiniz. Termal darboğaz belki tam yükte görülebilir ama oyunlarda olacağını düşünmüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gayet yeterli hocam, sıvı soğutucuya gerek yok. Asla throttle yapacak seviyeye gelmez.

Tahminimce oyunlarda 65-70 derece civarlarında seyredecektir.

Teşekkür ederim cevaplarınız için önereceğiniz başka bır soğutucu var mıdır peki?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı