Çözüldü Ryzen 7 7800x3D kablo montajı nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AtakanSN

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, Ryzen 7 7800x3D işlemci için anakartımdaki tek CPU Power kablosu yeterli mi yoksa iki kabloyu da takmam mı doğru olur? (OC yapmayacağım)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tek yeter, varsa soket ikisini de takın, zararı olmaz.

1 Tane 8 pin CPU güç soketi 300W üzerinde güç taşır, sizin işlemciniz OC ile bile 100W'ı geçmez.

1 Tane 8 pin CPU güç soketi 300W üzende güç taşır, sizin işlemciniz OC ile bile 100W'ı geçmez.

Hocam peki iki kabloyu birden takmak termallere (CPU ve/veya VRM) olumlu bir etki yapar mı? Daha başarılı voltaj kontrolü vs şeklinde?

1 tane 8 pin CPU güç soketi 300W üzende güç taşır, sizin işlemciniz OC ile bile 100W'ı geçmez.

Teşekkür ederim hocam.

Ben her ikisi takılı şeklinde kullanıyorum, bir yararını ya da zararını görmedim.
Tek kullansanız da olur.

Teşekkür ederim hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam peki iki kabloyu birden takmak termallere (CPU ve/veya VRM) olumlu bir etki yapar mı? Daha başarılı voltaj kontrolü vs şeklinde?

Eğer 350W üzeri güç çeken işlemciniz varsa, aynı ekran kartındaki gibi 2 slottan beslenmesi gerekir, harici tek, çift hiçbir değişiklik olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…