Ryzen 7 7800x3D RX9070 sistem uzun süre kullanılabililir mi?

Bütçe
70.000-80.000 TL

pctoplama41

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar uzun süre sonra bilgisayar toplayacağım. Bütçem 70-80K arası, sistem için. Araştırmalarım sonucu 5070 Ti ve RX 9070 XT arasındaki performans farkı fiyat farkını karşılamadığını düşündüğüm için 9070XT'de karar kıldım. En az 5 yıl götürmesini istiyorum bilgisayarın.

İşlemci: AMD Ryzen 7 7800x3D.

Ekran kartı: Sapphire RX 9070 XT Pulse / Nitro+ 16 GB.

İşlemci soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 140 white TL-D14CQ 140mm 6x6 mm ısı borulu Intel-AMD uyumlu beyaz hava soğutucu.

Anakart: ASUS Prime B650M-K AMD B650 6400 MHz (OC) DDR5 soket AM5 mATX anakart.

RAM: 32 GB (2x16) DDR5 6000MHz CL30 GSKILL

SSD: 2TB NVMe Gen4 Lexar.

PSU: FSP vita bd VITA-850bd gen5.1 850W Power Supply.

Kasa: NZXT H5 Flow 2024 CC-H52FB-01 fanlı siyah.

Parçalar birbirleriyle uyumlu mu bir sorun çıkarır mı? Önerileriniz ve tavsiyeleriniz varsa dinlemek isterim, daha uygun bir parça ya da gereksiz olan bir parça hakkında. Teşekkür ederim.

Temiz kullanırsanız bilgisayarı sizi baya götürür

Hocam bu sistem tam olarak ne kadar şuan?

Hocam bu sistem tam olarak ne kadar şuan?
85.000 tl civarına denk geliyor kendim topladığımda. Bütçemi aştığını farkettim, bazı parçalarda düşüşe geçmek gerekli fakat hangilerinde geçilmesi gerek pek bilmiyorum.

Nerden baksanız 50 k vardır belkide daha fazla
Benzer özellikte bir sistem bende alacağım 63k ya bulmuştum en uygununu o da ryzen 7 9700x işlemciliydi diğer her bileşen marka hariç aynı özellikteydi.

85.000 tl civarına denk geliyor kendim topladığımda. Bütçemi aştığını farkettim, bazı parçalarda düşüşe geçmek gerekli fakat hangilerinde geçilmesi gerek pek bilmiyorum.
Hocam hazır sistemlere bakın bence çok çok daha uyguna geliyor yaklaşık 20 bin tl fark ediyor.

Bu sistem bozulmazsa 8 yil boyunca canavar gibi calisir fakat son yillari 2038-39 olur onda da 30FPS'ye kadar duser bu kadar.

Teşekkür ederim arkadaşlar fakat bütçemi aştığını farkettim öneride bulunabilir misiniz? Hangi parçaları düşürmek mantıklı olur 75k bandına çekebilmek için?

Hazır sistemlerde genelde istediğim yükseltmeyi yapamıyorum. Sizin önerdiğiniz var mı?

Son düzenleme:
Teşekkür ederim arkadaşlar fakat bütçemi aştığını farkettim öneride bulunabilir misiniz? Hangi parçaları düşürmek mantıklı olur 75k bandına çekebilmek için?
İlla kendinizmi toplıycaksınız? Hazır sistemlerde zaten hiç parçaları düşürmeden 65k civarına bulabilirsin.

İlla kendinizmi toplıycaksınız? Hazır sistemlerde zaten hiç parçaları düşürmeden 65k civarına bulabilirsin.
Yok illa kendim toplamak istemiyorum fakat hazır sistemlerde kişiselleştirmek istediğim bazı parçalar oluyor. Uygun parçayı da bulamayabiliyorum. Ama mantıklı bir hazır sistem öneriniz varsa tavsiyelere açığım.

Mesela örnek olarak kişiselleştirdiğim bu kasa var, aslında ekran kartı olarak Sapphire RX 9070 XT Pulse / Nitro+ 16 GB istiyodum fakat bunu özelleştirmemi sağlamıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…