Ryzen 7 7800X3D ve Colorful RTX 4070 Ti Super sistem uyumlu mu?

RAM olarak CL30 6000MHz RAM alırsanız bence daha güzel olur. Daha düşük CL değeri daha iyidir. Ayrıca anakartınız destekliyorken 6000MHz alın almışken. Alacağınız anakartın sitesinden RAM uyumluluğuna bakabilirsiniz.

Anakart konusunda ASRock markasından çok emin değilim genelde bu markaları tercih edecekseniz en tepe modelini alın ASRock Taichi gibi. Bence MSI bir anakart işinizi fazlasıyla görür. B650 Gaming güzeldir. Heatsinkler soğutuculu, M.2 SSD soğutuculu. 4 slot RAM, 2 slot M.2 var. PCI 4.0 şu anda tüm ekran kartları ve m2leri fazla fazla yetiyor. 7000HIZInda M.2 takarsınız. Boşuna PCI 5.0'a yatırım yapmayın bence. X670 chipset tabii ki bir tık daha iyi ama gerek var mı buna siz karar verin? Overclockla çok uğraşacağınızı sanmıyorum zira alacağınız işlemci zaten çok fazla ısınan ve limitleri sonuna kadar kullanan bir işlemci overclock yapmazsınız.

Ekran kartı konusunda bence yine Colorful, Gainward, Galax tarzı markalar yerine MSI veya ASUS gibi markaların 3 fanlı modellerine yönelmenizi öneririm. Ti Super'e fiyat çok gelirse sadece Super modelini alın ama tepe model alın bence.

M.2 SSD konusunda önerim Kingston KC3000 serisi. Isınsa bile performans düşmüyor kolay kolay. Ucuz SSD'ler yüksek ısılarda genelde kendini salıyorlar.

Kasa işi zevk işidir ama ben olsam NZXT H9 Flow alırdım. Birleşim noktalarında cerceve olmaması güzel şık duruyor. Cam camla birleşiyor çıtasız. Ayrıca 10 fan takılabiliyor. Arkasında kablo saklamak için inanılmaz büyük alan var. Bütün mash noktalar filtreli bu arada. 1.sınıf bir kasa.

Son olarak Ryzen 7 7800x3D inanılmaz ısınan bir işlemci bende kullanıyorum. Ayrıca iyi bir soğutma almanızı tavsiye ederim. Hava soğutma olarak

Sıvı soğutma için 360mmden altını düşünmeyin. Muhtemelen hava soğutma alırsanız undervolt gerekebilir işlemciye biraz.

Son düzenleme:
Bu sistem ne kadar ve bütçe nedir?
Bilmiyorum 70K kadar tutuyor sanırım. 2K oyunculuk için o yüzden 4080'e girmedim diğer parçaları kaliteli tuttum.

@inviolate Anakartı başka bir konudan görmüştüm başka bir kullanıcı önermiş:
O çok iyi işlemci için aşırı düşük bir bütçe ayırmışsın anakarta. Bahsettiğin MSI Pro B650M-B'nin ucuz olmasının bir sebebi var, ucuz ayrık mosfetler kullanan sadece 6 faz VRM, böyle dandik bir modelin soğutmaya çok ihtiyacı olmasına rağmen VRM soğutucusu olmaması, her şeyiyle alabileceğin en kötü anakartlardan. Özellikle 7800x3D gibi çok güçlü bir işlemciyle kullanmamalısın böyle bir anakart. Bütçeni hiç arttıramıyorsan en azından orta seviye B650'lerin indirime düşmesini bekle ama arttırabiliyorsan ki arttırmalısın 13.000 TL'lik bir işlemci kullanıyorsan, bu X670E anakart şu anda indirimde Sinerji'de, attığın anakartlarla arasında kalite olarak uçurum var. https://www.sinerji.gen.tr/asrock-x...-anakart-p-50510?utm_campaign=akakce&v=1.69.3
Ram dediğiniz olabilir belki değiştirebilirim. Ama Colorful iGame güzel ekran kartı markasıdır. @kino kullanıyordu: İnceleme: Colorful iGame RTX 4070 İncelemesi

Soğutma dediğiniz gibi sıvı soğutma alacağım daha eklemedim.

Son düzenleme:
Bilmiyorum 70K kadar tutuyor sanırım. 2K oyunculuk için o yüzden 4080'e girmedim diğer parçaları kaliteli tuttum.

@inviolate Anakartı başka bir konudan görmüştüm başka bir kullanıcı önermiş:

RAM dediğiniz olabilir belki değiştirebilirim. Ama Colorful iGame güzel ekran kartı markasıdır. @kino kullanıyordu: İnceleme: Colorful iGame RTX 4070 İncelemesi

Soğutma dediğiniz gibi sıvı soğutma alacağım daha eklemedim.

Hocam benim dediğim model MSI Pro B650M-B değil yalnız.
Benim dediğim B650 Gaming Plus modeli.
Benim önerdiğimde ağır kaplamalı VRM heatsink var 6faz değil 15 fazdır :)
Aşağıya resim ekledim farkı görebilirsiniz. üstteki pro modeli dandik olan. alttaki benim önerdiğim.

1720806113687.png

1720806151297.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı