Ryzen 7 7800x3D ve Galax 4070 Ti Super sistem için diğer parçalar

muhlis91

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Başlıkta belirttiğim işlemci ve ekran kartı için sistem tamamlamayı düşünüyorum. Buna uygun F/P olarak önerebileceğiniz anakart ve RAM tavsiyesine ihtiyacım var.

-6000 MHz RAM yeterli olur mu yoksa ileriye dönük 7200 MHz destekli anakart almak mı mantıklı olur?

-İlk etapta 1x32 GB alıp sonrasında artırmak mı mantıklı olur yoksa 2x16 almak mı daha iyi?

-Elimde laptop için aldığım 1 TB Samsung EVO 970 SSD var. Bu sistem için hız olarak yeterli olur mu yoksa daha hızlı bir SSD mi almak lazım.

Elimdeki işlemci ve ekran kartına göre diğer parçalar yavaş kalmasın istiyorum ama astronomik olarak da uçmasın istiyorum. Bütçe aralığım RAM ve anakart için 10-15 k arası. SSD için de ayrıca bütçe ayırabilirim.
Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Elinizdeki ssd yeterli.
Anakartı üst kalite seçtim o işlemci için altta paylaşacağım anakartta fazlasıyla yeter.

Elinizdeki ssd yeterli.
Anakartı üst kalite seçtim o işlemci için altta paylaşacağım anakartta fazlasıyla yeter.
teşekkür ederim önerileriniz için. kasa olarak elimde aşağıdaki ürün var. Soğutma olarak ne önerirsiniz sıvı mı hava mı?

Teşekkür ederim önerileriniz için. Kasa olarak elimde aşağıdaki ürün var. Soğutma olarak ne önerirsiniz sıvı mı hava mı?

Kaliteli kule tipi o işlemci için yetiyor.
Bütçenizi zorlamıyorsa 1500 TL ekleyerek sıvı soğutmada alabiliyorsunuz.
Kule tipi almak kasanın hava akışını biraz bozuyor. Diğer parçalarda birkaç derece ısınabilir.
Tabii ki kasanızın hava akışı iyi olduğu için sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. 1500 TL fark çok büyük bir miktar olmadığı için sıvı soğutma tercih ederdim ben. Artıları ve eksileri belirttim hangisi size mantıklı geliyorsa onu alabilirsiniz.

Son düzenleme:
@bluerr hocam tekrar merhaba. Önerdiğiniz ASUS TUF model anakarta alternatif Wi-Fi'si olan modeli de var ve aynı fiyata. Birisi ATX diğeri mATX modeli. Sizce sizin önerdiğiniz ve aşağıda linkini koyduğum arasında kullanım olarak fark var mıdır?

Benim önerdiğim ATX versiyon daha büyük montaj yapmasıda kolay oluyor. 3 tane M.2 slotu var. İkinci bir GPU takma slotu var. Wi-Fi'si yok. Wi-Fi şartsa aynı modelin Wi-Fi olanı var.

Diğeriyse Micro ATX yani küçük montajıda zor olur. Wi-Fi'si var. M.2 slotu 2 tane, GPU takma slotu vs yok. ATX olanı tavsiye ederim. Onun dışında aynı anakartlar sayılır. Alttaki attığım aynı anakartın Wi-Fi modeli. Wi-Fi gerek yoksa düz B650 olus alabilirsiniz.

Ben B650M Gaming Plus Wi-Fi indirime girdiğinde almıştım 5300 TL'ye. ATX olan 6K fiyattaydı. Pişman oldum kablolar ekran kartımı sıkıştırıyor. Böyle şeyler yaşanmaması için micro atx bir daha almayı düşünmüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı