Ryzen 7 7800x3D ve RTX 5070 Ti için 8.000 TL anakart önerisi

Hocam 9000 TL'ye çıkabilirseniz ekran kartınızla daha uyumlu PCI-e 5.0 destekleyen ATX boyutta B850 anakart alabilirsiniz performansı etkiler PCI-e 4.0 olması.
5090 bile PCI-E 3'e takıldığında %5 performans kaybediyor sadece. PCI-E nesili elzem değil.

hocam diper parçalardan biraz anlıyorum fakat anakart kısmında 0 bilgiyim iyi diyin beraber birtaneye direk alayım fazla uğraşmayayım sonra uğraştırsa midem bulanır o işten

B650m Aorus Elite stokları yok, olsaydı onu önerirdim ama Aorus olmadığı için bu bütçede en mantıklısı Pro X3D olacaktır.
iyise alayım direk bu ürün demii https://www.akakce.com/anakart/en-u...amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,1284290615.html

hocam diper parçalardan biraz anlıyorum fakat anakart kısmında 0 bilgiyim iyi diyin beraber birtaneye direk alayım fazla uğraşmayayım sonra uğraştırsa midem bulanır o işten
Belirttiğim gibi muhtemelen bu bütçede alınacak en mantıklı kart budur.
Zaten iyi modeller olduğu sürece ASrock ve Gigabyte daima öncelik olmalı çünkü AM5'te en iyi BIOS'u sunan markalar bunlar.
Ve attığım modelde gayet güzeldir.
Eğer bulabilirseniz pekala Gigabyte Aorus serisinden bir kart almanızı öneririm ama bulamazsanız bu en mantıklı seçenek olacaktır, bunlar duruyorken MSI Pro ve Gaming serisine bulaşmak mantıklı olmaz, onalrda fena değil ama bunların rakibi değiller.
Eğer ATX istersenizde Gigabyte B650 Eagle AX bakabilirsiniz.

B850M Force bütçesinin en iyi kartı desem yeridir.
B650M Eagle daha alt düzeyde bir mobo, B650-S'e değinmiyeceğim bile, MSI'ın BIOS yazılımları çöp orası ayrı bir konu, bu sebeple B650M Gaming Plus da eleniyor.
Asrock zaten güvenilmeyecek durumda. Bir kere işlemci yaktılar, gerek yok dahasına.

Evet hocam bu ürün.
Sizi pişman etmez, zaten model özellikle X3D serisi işlemciler için boost kaldıracak ve en iyi optimizasyon için tasarlanmış bir kart.
Bazı markaların var böyle özel X3D serisi kartları ve açıkçası güncel X3D tabanlı üretilen kartlar içinde bile en iyilerden biri olabilir.

Hocam o işlemci yakma vakası genelde eski modellerde görülüyor, bu model bildiğim kadarıyla bu yıl çıktı bu yüzden eski sorunların görüleceği bir kart değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…