Ryzen 7 7800x3D vs Ryzen 7 9800x3D

Her iki işlemciyi kullandım, 7800x3D şu an kutusunda duruyor ve 9800x3D'ye geçmemin bazı nedenleri dışında esas olan performans anlamında bir fark var mı, evet var ama bunu hissetme şansınız eğer çok güçlü bir ekran kartınız yok ise anlayamazsınız çünkü her durumda ekran kartına bağlısınız, genel olarak FPS oyunlarında bu farkı görürsünüz lakin single bir oyunda hepimiz grafikleri fullediğimiz için bu farkı hissetme şansımız az, ben sadece şu ana kadar 1-2 oyunda bu farkı gördüm ve minimal bir fark, bu yüzden 7800x3D daha iyi bir tercih olur.

Arkadaşlar bir şey soracağım, 4070 Ti Super ekran kartı kullanmaktayım. 9600X işlemci kullanıyorum Corsair icue h100 240mm ile birlikte, monitörüm 2K ama 4k dsr ile oynuyorum oyunları açıkcası, GTA 6'yı 4k oynayamam muhtemel, 2K kartı çünkü ve GTA 6 baya ağır olur günümüzdeki oyunlara göre, 9800x3d almama gerek varmı ya da 7800x3d? Hani bu çözünürlüklerde çok fps farkı oluyormu? Yoksa 1080p demi çok fark ediyor? Bide şuan kullandığım malum 6 çekirdek, GTA 6 iyi bir işlemci isteyecek çok çekirdekli, fakat kullandığım işlemcimde 5.450 ghz gibi yüksek bir frekansta çalışıyor, iyi performans göstermezmi GTA 6'da?

Arkadaşlar bir şey soracağım, 4070 Ti Super ekran kartı kullanmaktayım. 9600X işlemci kullanıyorum Corsair iCUE H100 240mm ile birlikte, monitörüm 2K ama 4K DSR ile oynuyorum oyunları açıkçası, GTA 6'yı 4K oynayamam muhtemel, 2K kartı çünkü ve GTA 6 bayağı ağır olur günümüzdeki oyunlara göre, 9800x3D almama gerek var mı ya da 7800x3D? Hani bu çözünürlüklerde çok FPS farkı oluyor mu? Yoksa 1080p değil mi çok fark ediyor? Bir de şu an kullandığım malum 6 çekirdek, GTA 6 iyi bir işlemci isteyecek çok çekirdekli, fakat kullandığım işlemcimde 5.450 GHz gibi yüksek bir frekansta çalışıyor, iyi performans göstermezmi GTA 6'da?

DLSS açarsan fark görürsün. NVIDIA ekran kartım var 2K ve üstünde DLSS kullanmıyorum diyen yoktur herhalde.
Desktop Screenshot 2025.04.25 - 17.31.57.30.png

DLSS açarsan fark görürsün. NVIDIA ekran kartım var 2K ve üstünde DLSS kullanmıyorum diyen yoktur herhalde.
Eki Görüntüle 2477596
Yani bu kadar para veriyorsak vardır bir hikmeti diyorsun öylemi, peki bu durum şundan dolayımı, dlss açınca malum görüntüyü renderlıyor haliyle yük işlemciye biniyor bu yüzden dlss fg falan açınca işlemciler arasında fps farkı yüksek oluyor?

Yani bu kadar para veriyorsak vardır bir hikmeti diyorsun öyle mi, peki bu durum şundan dolayı mı, DLSS açınca malum görüntüyü renderlıyor haliyle yük işlemciye biniyor bu yüzden DLSS fg falan açınca işlemciler arasında FPS farkı yüksek oluyor?

Sihirli bir cevabı yok. DLSS açınca çözünürlüğü düşürüyor haliyle işlemciye binen yük artıyor. Mesela 4K da DLSS performans moduna alınca 1080P'den upscale ettiği için işlemciye yük biniyor. 2K da DLSS dengeli moda alınca 960P-1080p artık her neyse yine düşük çözünürlükten upscale yapıyor. Tamam gerçek 1080p kadar yük bindirmiyor ama, 4K da 20 birim CPU gücüne ihtiyaç varsa DLSS açınca 50 birim CPU gücüne ihtiyaç oluyor. En basit açıklaması bu.

Anladım, yüksek çözünürlükte mesela 4K'da diyelim atıyorum 9600x ile 9800x3d dlss açınca aradaki fps farkı ortaya çıkıyor. Yoksa saf 4K da iki işlemci arasında fps farkı olmaz. Zaten saf güçte yük gpuda, dlss açtığında ise işlemciye yük bineceğinden aradaki fps farkları o zaman ortaya çıkıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı