Çözüldü Ryzen 7 7840HS Afterburner kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

revivality

Kilopat
Makaleler
4
Merhaba,

Ryzen 7 7840HS kullanan arkadaşlar Afterburner'da CPU usage harici diğer değerlerini görebiliyor mu? Kendi cihazımda sadece usage sekmeleri gözüküyor diğer değerlere mecburen HWiNFO aracılığı ile bakabiliyorum.

Birçok versiyon denedim. Silip tekrar temiz kurulumlar yaptım ancak göremedim diğer değerleri.

@Recep Baltaş üstada AMD işlemcilerde Afterburner'da CPU değerlerini görememe konusunda 3-4 konu açılmış birçoğuna cevap vermişsiniz ancak nihai bir sonuca varılamamış hiçbir konuda. Var mıdır bir düşünceniz neden gözükmediği hakkında?

1695372894858.png

Çözüm
Afterburner bir işlemcinin sıcaklığını göstermiyorsa henüz o işlemciyi desteklemiyordur. İşlemciniz de Ryzen 7000 mobil bir işlemci ve henüz desteği yok demek ki. Yakında yeni sürümler gelecek ama geliştirici Unwinder artık Afterburner yerine RTSS için daha fazla zaman harcayacağını söyledi. Yani destek hiç gelmeyebilir bile.

Son gelişmeleri buradan takip edebilirsin:

11800H'ta sorunsuz bakabiliyordum Afterburner üzerinden.
Bu farklılığı sadece AMD'de gördüm ben de.

@revivality Bi' ara BIOS'da Overclock sekmesinde bir şeyleri pırtıklamıştım. O zaman gözükmüştü, ama ne yaptığımı hatırlamıyorum.

Bu farklılığı sadece AMD'de gördüm ben de.

Mobilde AMD ilk defa kullanıyorum bende. Araştırdım biraz forumda çok konu var. 1 hafta öncesine kadar görüyordum şimdi göremiyorum diyende var, benim gibi hiç göremeyende var. O sene yeni çıkmıs olan 4000 serisi göstermiyor şu anda diyende var. Kafam allak bullak kısacası. Hwinfo ile bakıyorum şuan mecbur.

Tam hatırlamıyorum, dolayısıyla emin değilim.

Sanırım fan hızı kontrolününün işlemci sıcaklığıyla otomatik yapılmasını kapatmıştım BIOS'dan. Bu ayar yapılıyken fan hızı ve işlemci ısısı Windows'da okunamıyordu. Linux'da lm_sensors komutu işlemci sıcaklığını okuyabiliyordu.

Tam hatırlamıyorum, dolayısıyla emin değilim.

Sanırım fan hızı kontrolününün işlemci sıcaklığıyla otomatik yapılmasını kapatmıştım BIOS'tan. Bu ayar yapılıyken fan hızı ve işlemci ısısı Windows'ta okunamıyordu. Linux'da lm_sensors komutu işlemci sıcaklığını okuyabiliyordu.

Anladım hocam teşekkürler bilgiler için. Bir de son bir soru sorayım. Intel chpisette Intel Support asistan diye bir programla tüm driverları güncelliyordum. AMD de böyle bir program var mı?

Afterburner bir işlemcinin sıcaklığını göstermiyorsa henüz o işlemciyi desteklemiyordur. İşlemciniz de Ryzen 7000 mobil bir işlemci ve henüz desteği yok demek ki. Yakında yeni sürümler gelecek ama geliştirici Unwinder artık Afterburner yerine RTSS için daha fazla zaman harcayacağını söyledi. Yani destek hiç gelmeyebilir bile.

Son gelişmeleri buradan takip edebilirsin:

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı