Ryzen 7 9700X için anakart önerisi

Erdem20

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, 3 ay önce aldığım ekran kartımın (7900XT) taksidi yılbaşından sonra bittiği için artık sistemin diğer parçalarını upgrade etme zamanım geldi. Şimdiden alacağım parçaları hedef oluşturup, takip ederek indirim vs. yakalamaya çalışacağım.

Aklımda işlemci olarak Ryzen 7 9700X belirledim. Anakart ve RAM konusundan çok fazla seçenek olduğu için tavsiye almak istiyorum.

Aklımda belirlediğim anakartlar:

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI Şu anda indirim de aslında direkt olarak taksitle alabilirim.

Bir diğeri ise MSI PRO X870-P WIFI, X870 bir anakart gerekli mi? İleriye dönük olması için daha iyi tercih olacaksa alabilirim.

Bütçe olarak buralara çok çıkamam gibi duruyor. Bir de RAM alacağım çünkü. Ya kesin X870 al sana avantajı olacak dediğiniz nokta varsa uygun fiyatlı olan modelden alabilirim. Standart oyun amaçlı sistem olarak kullanacağım. 2 tane M.2 SSD kullanıyorum.

B650 Tomahawk'ya da fotoğraf da ki 2 anakartdan birisini alabilirim. Bundan 2 3 sene sonrası için hala güncel kalmasi için X870 seçmek mantıklı mı?

Son düzenleme:

Eklediğiniz 2 anakart da birbirine yakın karşılaştırıp işinize yarayacak özelliklere göre karar verin mesela ben olsam Wi-Fi ve Bluetooth standardı daha güncel olduğu için ve 2 tane Type-C desteği olduğu için X870-P modelini tercih ederdim ama daha fazla M.2 slotuna ihtiyacınız varsa X670E-Gaming Plus daha mantıklı.

X870 den yana kullanayım o zaman tercihimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…