Ryzen 7 9700X için MSI B650 Gaming Plus ve ASUS Prime B650M-K arasındaki fark nedir?

imaginemre

Megapat
Daha fazla  
Merhaba efendim. CPU ve RAM'ini geliştirmek istediğim sistemim için yeni parça arayışında kıldığım karar söyle:

İşlemci: Ryzen 7 9700X.
RAM: Corsair 16x2 30CL 6000MHz.
GPU: 3060 Ti.
PSU: Corsair 650W.

Anakart konusunda bu işlemci için üstüne basıla basıla MSI B650 Gaming Plus önerildiğini görüyorum. ASUS Prime B650M-K'nin fiyatı 2500TL daha uygunken ve benim MSI anakartın Wi-Fi gibi özelliklerine ihtiyacım yokken MSI anakartı almak ne kadar önemlidir?

B650M-K giriş seviyesi bir anakart. Genelde bu giriş seviyesi anakartların VRM'i kalitesiz veya vasat olabiliyor, bu da işlemcinin tam performans vermesini engelleyebiliyor. Hatta bazı b650 chipset'li giriş seviyesi anaakartlarda VRM power limit var, örneğin 96w limitli bir anakart sen PBO açtığın takdirde işlemcinin performansını kırpabilir. Böyle bir limit B650M-K'da var mı yok mu bilmiyorum ama diğer Prime serisi anakartların B serisindeki algısı vasat altı. 65W TDP'li bir işlemcide günlük kullanımda sorun olmaz ama kafaya takıp oc yapmak isterseniz ve kendi benchmarklarınızla internetteki benchmarkları kıyaslarsanız sizin skorunuzun biraz düşük kalacağını görürsünüz. Oyun performansı olarak farkı anlayacağınızı sanmıyorum.

Eğer olur da 2-3 sene sonra 9800x3d'ye vs. geçerim gibi düşünüyorsanız MSI olanı alın, yok ben sadece 65w TDP'li işlemci kullanırım, işlemcimi yükseltmem vs. diyorsanız b650m-k iş görür muhtemelen.

Eğer olur da 2-3 sene sonra 9800x3d'ye vs. geçerim gibi düşünüyorsanız MSI olanı alın, yok ben sadece 65w TDP'li işlemci kullanırım, işlemcimi yükseltmem vs. diyorsanız b650m-k iş görür muhtemelen.

O zaman 2500 lirayı kabullenip MSI olanı alayım hocam, uzun vadeli olması önemli. Teşekkür ederim detaylı açıklamanız için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı