Ryzen 7 9700X sistem oyun oynarken aniden donuyor

SyphronX

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS TUF RTX 5070Ti 16G GDDR7 OC, AMD Ryzen 7 9700X, Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30, Asus PRIME B650M-R AMD DDR5 7200+(OC) HDMI M.2 AM5, Thermalright Frozen Prism 240 ARGB 240mm, Corsair CX750 CP-9020279-EU 750 W Power Supply
Meslek
Yazılım
RAM
Corsair Vengeance DDR5 16x2 32 GB 6000MHz
SSD veya HDD modeli
Lexar NM790 1TB
Ekran kartı
ASUS TUF 5070 Ti
Anakart
ASUS B650M-R
İşlemci
AMD Ryzen 7 9700X
Bu sorunu en çok Expedition 33 de yaşadım ama Minecraft gibi basit bir oyunda bile oluyordu. Oyun oynarken PC aniden ya donuyor ya da feci şekilde yavaşlayıp birkaç saniye sonra donuyor. Çökme / kapanma da değil, son görüntü ne ise aynen onda donuyor. PSU'nun ani güç değişimine yetişememesinden olabileceğini düşünüyorum çünkü kod yazarken, hafif 2D oyunlar oynarken vs. hiç sorun yaşamadım.

Corsair CX 750 Bronze PSU,
Çözünürlük 2K

Bu sorunu en çok Expedition 33 de yaşadım ama Minecraft gibi basit bir oyunda bile oluyordu. Oyun oynarken PC aniden ya donuyor ya da feci şekilde yavaşlayıp birkaç saniye sonra donuyor. Çökme / kapanma da değil, son görüntü ne ise aynen onda donuyor. PSU'nun ani güç değişimine yetişememesinden olabileceğini düşünüyorum çünkü kod yazarken, hafif 2D oyunlar oynarken vs. hiç sorun yaşamadım.

Corsair CX 750 Bronze PSU,
Çözünürlük 2K

OCCT ile Power testi yapıp voltaj değerlerine bakabilir misin? Oyun içi kullanım değerleri de önemli.

OCCT ile Power testi yapıp voltaj değerlerine bakabilir misin? Oyun içi kullanım değerleri de önemli.

Şimdi indirdim, test bittiğinde sonuçları paylaşırım.

Ekran görüntüsü 2025-12-15 015447.png

Testten önce PC'yi güzelce temizledim kabloları düzenledim, termal macun yeniledim ve tozları iyice temizledim. Anlamlandıramadığım bir şekilde önceden PC boştayken bile gelen coil whine olduğunu düşündüğüm ses artık yok. OCCT testini daha önceden yaptığımda ise 5. dakikada PC yine donmuştu. Çözdüğüme emin olmak için 3 4 saat Expedition oynadım bu defa ise hiç donma olmadı. Aşırı mutlu oldum ama nasıl çözdüm hala anlamış değilim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi indirdim, test bittiğinde sonuçları paylaşırım.

Eki Görüntüle 2622108

Testten önce PC'yi güzelce temizledim kabloları düzenledim, termal macun yeniledim ve tozları iyice temizledim. Anlamlandıramadığım bir şekilde önceden PC boştayken bile gelen coil whine olduğunu düşündüğüm ses artık yok. OCCT testini daha önceden yaptığımda ise 5. dakikada PC yine donmuştu. Çözdüğüme emin olmak için 3 4 saat Expedition oynadım bu defa ise hiç donma olmadı. Aşırı mutlu oldum ama nasıl çözdüm hala anlamış değilim.

Değerler hiç iç açıcı değil maalesef. Temizlik işe yaramış gibi gözükebilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı