Ryzen 7 9800x3D 5070 Ti sistem iyi mi?

Bütçe
100bin TL
Benim attığım sisteme bakabilirsiniz, kasadan biraz kısıp anakarta filan önem verebilirsiniz ama o anakart hayli hayli yeter.
Ekran kartı için Palit markası nasıl acaba? İlk defa duydum ve diğerlerinden ucuz olmasının sebebi nedir, soğutmada vesaire herhangi bir sorunu var mı. Arıza durumunda servis sıkıntısı yaşar mıyım.

Ekran kartı için Palit markası nasıl acaba? İlk defa duydum ve diğerlerinden ucuz olmasının sebebi nedir, soğutmada vesaire herhangi bir sorunu var mı? Arıza durumunda servis sıkıntısı yaşar mıyım?

En ucuz ve güvenilir yer olan Sinerji'den alırsanız yaşamazsınız yüksek ihtimal.

Hocam bu arada aslında 5080 ile 5070 ti ın çok da farklı olmadığı dikkatimi çekti şimdi.
Ortalamada 9-15 fps civarı bir fark var. Buna karşın aralarında da yaklaşık (en ucuz fiyatlardan yola çıkarak) 14-15 bin tl fark var. Gene seçim sizin ancak 5070 ti bana daha mantıklı geliyor. Veyahut 5070 ti super de düşünebilirsiniz kart olarak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bu arada aslında 5080 ile 5070 Ti'ın çok da farklı olmadığı dikkatimi çekti şimdi.
Ortalamada 9-15 FPS civarı bir fark var. Buna karşın aralarında da yaklaşık (en ucuz fiyatlardan yola çıkarak) 14-15 bin TL fark var. Gene seçim sizin ancak 5070 Ti bana daha mantıklı geliyor. Veyahut 5070 Ti Super de düşünebilirsiniz kart olarak.

Hocam herkes bu aralar 5000 serisinin çıkacak super Ti serisine takmış durumda ne zaman çıkıyor bu seriler?

Hocam herkes bu aralar 5000 serisinin çıkacak super Ti serisine takmış durumda ne zaman çıkıyor bu seriler?
2025 ekim kasım civarı çıkar diye biliyorum.

Teşekkürler, sanırım sizin attığınız sistemi alacağım.
Hocam sistemde kasa ve psu dan kısıldığı takdir de 9800x3d 5080 102-103 bin tl gibi bir fiyata toplanabiliyor isterseniz o şekil de alabilirsiniz.

Kasa: Aerocool D501A Black 4x12cm A-RGB Fanlı, Ahşap Ön Panel Detaylı, Tempered Cam Yan ve Mesh Ön Panel, USB Type-C, ATX Bilgisayar Kasası (AE-D501A-BK) | Teknobiyotik

Psu: Raijintek Cratos ATX 3.1 850W 80+ GOLD PCIe 5.0 Full Moduler ATX Güç Kaynağı (RJ-0R30B00007) | Teknobiyotik

Son düzenleme:
Kasadan kısmamızın farkı ne kadar olur. Isı değerlerinde performansı etkileyecek bir fark olur mu sizce. Psu'yu yükseltecek bütçem var ancak kasayı bilemedim.

Kasadan kısmamızın farkı ne kadar olur. Isı değerlerinde performansı etkileyecek bir fark olur mu sizce. Psu'yu yükseltecek bütçem var ancak kasayı bilemedim.
Bildiğimiz düz mesh kasaların hava akışı her zaman için show case diye bildiğimiz akvaryum tipi kasalardan daha iyi olur. Show case in adı zaten show, amaç orda içine koyulan parçaları sergilemek. Hava akışı rezalet diyemem ancak normal önde 3 fan arkada bi egzoz olan kasalar ile yarışamaz.

Psu için bütçe var ise enermax çok güzel olur ömürlük psu neredeyse.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı