Ryzen 7 9800x3D overclock yapma

RoNiX53

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba yeni bir sistem topladım donanımları:
Ryzen 7 9800x3D
RTX 4080 Super
32 GB RAM
Anakart: ASUS Prime B650M-A Wi-Fi II
Anlayan arkadaşlara sormak istediğim şey şu internette overclock ile alakalı çok fazla şey görüyorum öncelikle bu sisteme herhangi manuel bir overclock yapılmalı mıdır?
Ayrıyeten izlediğim videolarda BIOS ayarlarından işlemci için PBO dun açılması öneriliyor bu bir overclock mudur işlemciye zararı olur mu ve bugün elime geçecek olan sistemde BIOS'ta yapmam gereken ayarlar nelerdir? Donanımdan hiç anlamıyorum sorduğum sorular saçma geldiyse affınıza sığınıyorum kısaca sormak istediğim şey sistem elime geçtiğinde başlangıçta yapmam gereken şeyler nedir?

İşlemciye zarar verecek bir şey yapmanız mümkün olmaz çünkü işlemci belli bir ısı veya ayarlarda sonra sistemi açmayacaktır kendini korumaya alacağı için.

Overclock'tan çok anlamanıza gerek duymadan yukarıdaki orijinal AMD yazılımını kullanarka kolayca Overclock yapabilirsiniz. Ben Autocurve açık şekilde per core şeklinde bir ayarla yapıyorum. Sistem yaklaşık olarka 45 50 dakika bir test yapıyor ve her çekirdeği potansiyeline göre test ediyor. SOnrasında size önerdiği ayarları ok diyip sistemi yeniden başlatmanız yeterli oluyor. Burada önemli olan sisteminizdeki soğutma performansı. SOğutma performansı en kadar iyiyse çekirdekleri o kadar iyi OC yapar.

1731929956575.png

İşlemciye zarar verecek bir şey yapmanız mümkün olmaz çünkü işlemci belli bir ısı veya ayarlarda sonra sistemi açmayacaktır kendini korumaya alacağı için.

Overclock'tan çok anlamanıza gerek duymadan yukarıdaki orijinal AMD yazılımını kullanarka kolayca Overclock yapabilirsiniz. Ben Autocurve açık şekilde per core şeklinde bir ayarla yapıyorum. Sistem yaklaşık olarka 45 50 dakika bir test yapıyor ve her çekirdeği potansiyeline göre test ediyor. SOnrasında size önerdiği ayarları ok diyip sistemi yeniden başlatmanız yeterli oluyor. Burada önemli olan sisteminizdeki soğutma performansı. SOğutma performansı en kadar iyiyse çekirdekleri o kadar iyi OC yapar.

Eki Görüntüle 2354726
peki biostaki ayarları ellemeye gerek varmı sizce gördüğüm birkaç youtuber pro yu açın diyor

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Daha taze videosunu atmış.

Render almayacaksanız pek de kurcalamaya gerek yok gibi.

bu videoyu izledim biraz gözüm korktu açıkcası sadece oyun oynayacağım

Auto OC aslında gerekmediği zamanlarda da işlemcinin düşük güçte ve MHZ'de çalışmasını sağladığı için bana mantıklı geliyor. İşlemciler zaten senelerce sorunsuz performans verecek şekilde üretiliyor. Ama OC konusunda en önemli şeylerden biri de anakartınız olacaktır. Mosfet sayısı vb. komponentleri yeterli düzeydeyse eğer OC çok daha stabil ve sağlıklı olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı