Ryzen 7 9800x3D sistem nasıldır?

can1991586

Kilopat
1) İşlemci: Ryzen 7 9800x3D
2) Anakart: MSI B850 Gaming
3) SSD: Samsung 990 Pro 2 TB
4) Sıvı soğutucu: MSI MEG S360
5) RAM: Kingston 2x23 GB CL30
6) PSU: MSI MAG A1250 GL
7) Ekran kartı: MSI GTX 5070 Ti Gaming Trio
Arkadaşlar bu bileşenleri sipariş verdim. Çok tecrübem yok 2.kez sistem topluyorum. Sizce sistem uyumlu mu? Önerileriniz nelerdir? Parçaları iptal edip değiştirme şansım mevcut.
Bu sisteme uygun ve maddi anlamda çok can yakmayacak kasa ve monitör önerilerinizi yazabilir misiniz rica etsem.

• Hangisi hatırlamıyorum ama MSI'ın bir tane sıvı soğutma modelinde kronik bir sorun vardı. Pompayla mı alakalıydı başka bir şey miydi hatırlamıyorum. Sizin aldığınızda var mı bilmiyorum ama bence sıvı soğutmayı değiştirin. Bunu tercih edebilirsiniz mesela.
  • Madem bu kadar büyük bir meblağ ayırmışsınız sistem için, ekran kartını 10.000 TL daha verip RTX 5080 alsanız daha iyi olur bence.
  • Kasanızı yazmamışsınız. Hava akışı iyi olduğu ve donanımlar sığdığı sürece istediğiniz kasayı seçebilirsiniz.

• Hangisi hatırlamıyorum ama MSI'ın bir tane sıvı soğutma modelinde kronik bir sorun vardı. Pompayla mı alakalıydı başka bir şey miydi hatırlamıyorum. Sizin aldığınızda var mı bilmiyorum ama bence sıvı soğutmayı değiştirin. Bunu tercih edebilirsiniz mesela.
  • Madem bu kadar büyük bir meblağ ayırmışsınız sistem için, ekran kartını 10.000 TL daha verip RTX 5080 alsanız daha iyi olur bence.
  • Kasanızı yazmamışsınız. Hava akışı iyi olduğu ve donanımlar sığdığı sürece istediğiniz kasayı seçebilirsiniz.
Hocam çok zorlamış durumdayiım bütçeyi ekran kartını çıkamıyorum bir üst modele maalesef. Kasa ve monitör hiç arastiramadim daha . O yüzden önerilerinizi bekliyorum

Bütçeniz ne kadar ki? Bu yazdıklarınıza bakacak olursak en az 100.000 TL vardır. SSD'yi 1 TB yapsanız, sıvı soğutmayı dediğim soğutma ile değiştirseniz kafadan 5.000 TL daha tasarruf ediyorsunuz. Biraz indirim kovalarsanız rahat 5080 sığar yani. Instagram sayfalarını, forumları, İncehesap gaming gecelerini, Vatan Bilgisayar gece indirimlerini vs. muhakkak takip edin indirim yakalamama ihtimaliniz yok.

Sıvı soğutma benim sectigim model kötü mü hocam?
Dediğim gibi, MSI'ın bazı modellerinde kronik sorun vardı. Sizdekinde var mı yok mu bilmiyorum. Onun için dedim ne olur ne olmaz diye.
Bir de 5070 Ti ile 5080 arasında fiyatını hak edecek fark var midir?
Şimdi baktım biraz videolara. Aşırı bir fark yok gibi. Ben almışken en iyisi olsun kafasında düşünmüştüm. Madem bu meblağlara çıkılmış, bu kadar parayı veren 10.000 TL'yi esirgemez diye düşündüm. Tercih sizin 5070 Ti alabilirsiniz isterseniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı