Ryzen 7 9800x3D'li sistem önerisi

Hocam tekrar merhaba. Arctic Liquid Freezer III 360 alırsam bütçemi çok aşıyor ama şöyle yapabilirim.

SSD: Kioxia Exceria Pro 1TB.
Soğutucu: Arctic Liquid Freezer III 360.

Ya da direkt şöyle yapabilirim.

İşlemci soğutucu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB.
SSD: Samsung 990 Pro.

Hem Arctic Liquid Freezer III 360 alıp hem Samsung 990 Pro alamıyorum ikisi birlikte bütçemi çok aşıyor daha bunların üstüne para biriktirip ekran kartı alacağım.

Not: Arctic Liquid Freezer III 360 kasama uyuyor sanırım şuradan baktım. https://pcpartpicker.com/builds/by_part/BXtLrH#page=1 benim kasa ile bu soğutucuyu kullananlar var.

Zaten İnventus'tan alacaktınız değil mi? İnventus müşteri ilişkileri çok iyi olan bir yer. Onlara sorarsınız bu kasayla Arctic Liquid Freezer III 360 kullanabilir miyim diye. Sizin yerinizde olsam Arctic alırdım. SSD Kioxia yapardım. Zaten anakartı X670E yaptık, 4 adet M2 yuvası var. Bütçeniz rahatladığında dilerseniz Samsung 9100 PRO bile alabilirsiniz.

Arkadaşlar tekrardan hepinize merhaba sistemi aldım sıkıntı yok çok memnunum. Bana yardımcı olan @MelihÖzer ve @Ali Güngör hocama çok teşekkürler. Birkaç test daha yapmam gerekecek her neyse konumuz şu an bu değil. Benim eski bilgisayarım boşa çıktı ve onu kardeşim kullanacak lakin güncelleme yapmamız lazım. Bu konuda gözüküp insanları yanıtlmasın diye yeni konu açtım fakat bir ayda yalnızca bir konu açabiliyormuşuz. Ben kurallardan bihaber olduğum için uyarı yedim kuralları okumamak benim hatam. Şimdi bana bu güncelleme konusunda yardım etmenizi istiyorum. Eski sistemim:

Anakart: MSI X370 Gaming Plus.

İşlemci: AMD Ryzen 5 2600X.

RAM: Corsair cMW16GX4M2C3200C16 Vengeance CL16 3200MHz 16 GB.

SSD: Corsair CSSD-F960GBMP510 Force series MP510 960GB SSD.

HDD: Western Digital WD10EZEX Caviar blue 1TB.

PSU: Corsair CP-9020098-EU vs serisi VS650 650W.

Soğutucu: Noctua NH-U12a.

Kasa: Phanteks P360a mesh tempered glass Black.

Arkadaşlar 5060 Ti takılacak ve 1080P'de kullanılacak ona göre tavsiyede bulunursanız sevinirim. Parçaları yine inventustan alacağım. Önümde iki seçenek var diye düşünüyorum. Birincisi eğer oluyorsa ve mantıklıysa yeni bir AM4 işlemci alıp onunla devam etmek. İkincisi AM5'e geçmek.

AM5 geçersem şunları alabilirim.

Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi(o kadara gerek yok diyorsanız.

ASUS Prime B650M-KDE alabilirim.)

İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F tray.

RAM: Lexar LD5EU016G-R6400GDLa ares DDR5-6400MHz 32 GB (2x16 GB) CL32.

Ekran kartı: ASUS TUF Gaming GeForce RTX 5060 Ti OC 16 GB(alındı.)

Tabii ki tüm bunları mevcut bulunan Power yetiyor düşüncesi ile yazdım onunla ilgili bir sıkıntı varsa yazarsanız sevinirim.

Anakartı başka yerden alabilir misin çok pahalı inventusta.

Şu an dışarıdayım hocam, akşam yardımcı olmaya çalışacağım bende.

Yeni kasa için bütçe nedir?

Son düzenleme:
Şu an dışarıdayım hocam, akşam yardımcı olmaya çalışacağım bende.

Yeni kasa için bütçe nedir?

Hocam dediğim gibi sadece işlemci değiştirebilirim eğer mantıklıysa ve sistemime oluyorsa yani AM4'te kalıp AMD Ryzen 5 2600X yerine AMD Ryzen 7 5700x3D alabilirim böyle yaparsam daha ucuza gelecek ama AMD Ryzen 7 5700x3D 12.666TL verilir mi bilmiyorum? 5060 Ti besler mi 1080p de darboğaz olur mu? Yoksa bu dediğim hiç mantıklı değilse AM5 geçebilirim.

AM5 geçersem şunları alabilirim.

Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi(o kadara gerek yok diyorsanız.

ASUS Prime B650M-KDE alabilirim.)

İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F tray.

RAM: Lexar LD5EU016G-R6400GDLa ares DDR5-6400MHz 32 GB (2x16 GB) CL32.

Maksimum bütçe 23K ama olabildiğincede ucuz olmasını isterim tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…