Ryzen 7 sistem toplama

Bütçe
5000

osmaann

Hectopat
İlk defa uye olarak foruma girdim simdi sistemi yaziyorum. Verimlilik acisindan uygun mudur? Bu sisteme uygun fiyatli monitor lazim. Onerilere acigim tesekkurler simdiden her yorum icin.

Ryzen7 2700 'Max'
Aorus B450M anakart
Aorus RX580 8 GB ekran karti
HyperX 16 GB (3000 MHz) Predator RAM
Xigmatek tauro m Plus 700W PSU 80+
Gigabyte 240 GB SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem hoş duruyor , işlemci ben olsam r5 3600 veya 3600x seçerdim birbirine çok yakın performans veren işlemci r5 3600 ve r7 2700 yeni nesil ve tek çekirdek performansı daha iyi oyunlarda daha çok FPS verecektir ama sentetik testlerde bı tık daha önde olması lazım r7 2700 sana kalmış açıkçası fiyat değerleri çok yakın.
Minitör bakımından çok fazla seçenek var ben alırken 2 ay araştırmıştım görüntü ve canlı renklere önem verdiğim için IPS monitör almıştım . Sosyalde mönitor tavsiyesi isteyen çok, oralara bı göz atmanı öneririm monitörler hakkında bilgi ve sağlamlık konusundada yorumlar oluyor.
Birde 700wat biraz abartı geldi 550 veya 600wat bu PC için yeterli olacağını düşünüyorum ordan artan para ile SSD yükseltilebilir. Ve bütçe kısıtlıysa şimdilik tek modül ram almak ve mümkünse işlemci veya ekran kartını yükseltmek daha mantıklı olacaktır. Ramin aynısından daha sonra alınabilir dual channel için.

Sistemin kullanım amacı nedir? Öneri için bütçe belirtiniz.
Sistem evde kullanılacak oyun amaçlı monitör için bütce 1000 tl ve altında olması lazım bütce 4500-5000 arası monitör dahil.
Psu ikinci el bi tanidikta var uygun fiyata gelir diye düşündüm

Son düzenleme:
Sistem oyun için toplanıyorsa ve oyunlar için tek çekirdek performansı daha önemli olduğu için Ryzen 5 2600/3600 almalısınız.
Tavsiyem Ryzen 5 2600 GTX 1660 Super üzerine sistem kurmanız.

Sistem oyun için toplanıyorsa ve oyunlar için tek çekirdek performansı daha önemli olduğu için Ryzen 5 2600/3600 almalısınız.
Tavsiyem Ryzen 5 2600 GTX 1660 Super üzerine sistem kurmanız.
Fps oyunlarda başa baş gibi birde çok yönlü olmasını istedim açıkcası hobi olarak oyun içeriği üretmek için ryzen 3.nesil için anakartın zayıf kalacağını düşündüm araştıdığımda herkes bir üst seviye anakart tavsiye etmiş ryzen 3.nesil icin

Ryzen 3. Nesil için b450 anakartlar uygundur bir üstü zaten x570 oda çok pahalı. Anakart yüzünden 2. Nesil seçersen saçmalık olur. Ha ben beklerim diyorsan 3,5 aya b550 anakartlar gelecek .

Monitör çözüme kavuşmadı anafikrin dışına çıkmayın arkadaş tamamen farkli bir sistem önermiş beğenmedim benim yazdıklarım üzerinden sistem iyi mi parçaları toplamaya başladım anakart ve psu alındı 1000 tl ve altı fiyatta monitör lazım aklımda şu monitör var:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…