Ryzen 7 ve GTX 1050 Ti sistem stabil çalışmıyor

AlperDmrdgn

Centipat
Grafik çalışmaları için kullanmakta olduğum sistemde anormal problemler yaşıyorum. Şöyle ki: Tarayıcıda gezinirken cihaz aniden kilitleniyor ekran donuyor mouse klavye hiçbir şekilde işlemiyor yaklaşık 5-10 saniye sonra ekran kapanıyor tekrar geri geliyor sistem kaldığı yerden devam etmeye başlıyor. Bu sorunu sadece tarayıcıda değil örneğin, masasüstünde veya klasörler arasında geçiş yaparken de yaşıyorum. Bir jpeg dosyası açarken sistem takılıyor, bekleyiş sonrasında ekran kapanıyor hemen geri gheliyor tekrar devam ediyor. Photoshop programında çalışırken çok ağır ve Memory'i yoracak işler olmasa bile aniden sistem donuyor 5 bazen 10 saniye civarında ekran kapanıp tekrar geri geliyor sorun sadece bununla kalmıyor çoğu zaman bu kilitlenme sonrasında sistem Photoshop programını kapatıyor hiçbir hata vermeden aynı sorunu illustrator programında da yaşıyorum. Sistem donuyor bir müddet sonra ekran kapanıyor geri geliyor ve geldiğinde programdan atmış oluyor.

Şu ana kadar bu problemler karşısında sistem elle tutulur bir hata uyarı ibaresi vermedi. Sorunun kaynağını çözemiyoruz. Sisteme temiz kurulum yaptık, Driverları tekrar yükledik. Farklı ekran kartı ile test ettik sonuç yine aynı.

Sistem bilgilerini ve jpeg açarken kilitlendiği anı paylaşıyorum. Yardımlarınızı rica ediyorum. Teşekkürler.

1. İlk önce Görev Yöneticisini açın, anormal olan bir şey olup olmadığını kontrol edin. Bilgisayarınızda Mining yapılıyor olabilir.
  2. Bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklere gidin. Sol üst köşeden Gelişmiş Sistem Ayarlarına gidin. Gelen pencereden Gelişmiş sekmesine tıklayın. Ardından Performansın oradaki ayarlar kısmına tıklayın. Sanal Bellek kısmı gelecektir. Buradan sistem yönetimli boyut seçeneğini işaretleyip Ayarla butonuna tıklayın. Tamam butonuna tıklayıp çıkın. Yeniden başlatın.
  3. Sorun düzelmediyse diski tarayın.
  4. Belgelerinizin yedeklerinizi alın.
  5. Kasadaki tüm parçaları sökün.
  6. İşlemci macununu yenileyin. (Macunla ilgili bir sorun olabilir)
  7. Pili sökün biraz bekledikten sonra geri takın. (Anakartın bios ayarlarının sıfırlanması içindir, OC ve XMP ayarları sıfırlanacaktır, sonra yapılıp test edilebilir.)
  8. Başka bir bilgisayardan Memtest programı indirip Ram Belleklerinizin bozuk olup olmadığını kontrol edin. Ram slotun değiştirin. Ramler programda bozuk görünüyorsa değiştirin. (Ram ile ilgili sorun olabilir)
  9. Hiçbir ayar yapmadan Windows'un orjinal sitesinden indirdiğiniz 64 bit Windows Pro ISO dosyasını Rufus programı ile Flash Belleğe yazdırıp bilgisayarı formatlayın. (Başka sitelerden indirdiğiniz ISO dosyaları hatalı olabilir)
  10. AMD'nin sitesinden indirdiğiniz yonga sürücüsünü yükleyin.
  11. Ekran kartı driverini orijinal sitesinden indirip kurun.
  12. Adobe sitesinden yükleyici indirip istediğiniz Adobe Programlarının orijinalini indirin ve çalıştırın.

Ayrıca ilk 3 maddeyi uyguladıysanız ve düzelmediyse DDU ile ekran kartı driverlerinizi kaldırıp ekran kartının orijinal sitesinden indirip hızlı kurulum yapın.
Bana daha çok sanal bellekle ilgili gibi geldi ama bir bakalım. Her şey olabilir.

BIOS sürümünüz güncel mi? MSI sitesindeki son sürüm 7A39v2L bu. Sonundaki 2L sizdeki versiyonu mu ifade ediyor bilemedim.

Islemci neden 14NM görünüyor anlamadım. Memtest86 ile bir RAM testi yapın. Prime95 ile işlemci testi yapın Small FFTs seçeneğinde, test esnasında bir hata alırsan paylaş tekrar.

Testleri yaptım herhangi bir hata almadım. Teşekkürler.
Dönüşleriniz için çok teşekkür ederim, Msi Cpu oveclock aktifti onu devredışı bıraktım test ediyorum. Gelişmeleri paylaşacağım.

İlk 3 maddeyi uyguladım. Sorun yine devam ediyor.

Son 10. 11. madde ve bios güncellemesi sonrasında sanırım sorun tamamen ortadan kalktı. Dünden bugüne benzer bir problem yaşamadım. Yönlendirmeniz için çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Sıfırdan format atın.

GTX1050 kötü bir ekran kartı. 1000 serisi olması sizi aldatmasın. Karşılaştırma yaparak daha iyi fark edebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…