Ryzen 7000 Serisi ve AM5 Platformu Erken Gelebilir

Çekirdek sayısı artmayacak diye duydum ben. Durum böyle ise AMD birşeyler yapar zaten Intelden geri kalacağını sanmıyorum.

Çekirdek sayısı artmayacak diye duydum ben. Durum böyle ise AMD birşeyler yapar zaten Intelden geri kalacağını sanmıyorum.
Çoğu kaynak artacak diyor ama artmayacak diyen de var. 24 çekirdeğe kadar çıkılacağı söyleniyor. Ki Intel de 13. nesilde 24 çekirdeğe çıkacak.

Çoğu kaynak artacak diyor ama artmayacak diyen de var. 24 çekirdeğe kadar çıkılacağı söyleniyor. Ki Intel de 13. nesilde 24 çekirdeğe çıkacak.
24 çekirdek aşırı güçlü olur sanırım. Intelin çekirdek artırması performansta AMD'a göre daha az olmaz mı? Sonuçta verimlilik çekirdekleri artıyor genel olarak.

24 çekirdek aşırı güçlü olur sanırım. Intelin çekirdek artırması performansta AMD'a göre daha az olmaz mı? Sonuçta verimlilik çekirdekleri artıyor genel olarak.
Evet Intel'de 24 çekirdeğin 8'i performans, 16'sı verimlilik çekirdeği olacakken AMD'de 24 çekirdekte aynı olacak ve izlek sayısı Intel'de 32 AMD'de 48 olacak. Fakat AMD'nin 24 çekirdek olacak işlemcisi Ryzen 9 7950X olacaktır. Ryzen 9 7900X 16 çekirdek olur.

Önemli olanlar bence Ryzen 3 ve 5. Ryzen 3 7100 falan çıkar mı bilmiyorum ama çıkarsa bence çekirdek artışı olmaz olursa Ryzen 5 ile olur belki. Bakalım F/P oranı nasıl olacak.

7xxx serisi RDNA2, DDR5, AM5 ile baya sağlam çıkış yapacak gibi duruyor, inşallah fos olmaz. (Rekabet iyidir, kalite artar.)

Şu anda IPC artışı %18 olarak tahmin ediliyor, bu da 3000 ile 5000 arasındaki farka tekabül ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…