Hali hazir da Corsair 7000X kasa, Corsair Custom sıvı soğutma ve Corsair HX850i PSU mevcut. Eski sistemimden kalan.
Yeni nesil AM5 sistem toplayacağım ama 2 problemim var.
1. si 7600X ve orta seviye X670 anakart mi yoksa 7700X ust seviye B650 anakart mi? Yapacağım iş çoğunluk oyun ve biraz da kendimce yazılım öğrenmeye vs çalışıyorum. Çok fazla sistem değişikliği yapmayı da düşünmüyorum. En azından 2 3 sene.
2. sorum ise halihazırda 3000 serisi Suprim X kartlar icin Custom sivi sogutma blogum var. Yani 3080, 3080 Ti, 3090 ve 3090 Ti uyumlu. 3090 alarak ekran kartını sıvı sogutmaya mı ekleyeyim. 3090 Ti bütçe yetmeyebilir. 2. el alacagim için bunları. Sıfırlari lüzumsuz fiyatlarda zaten. Ya da Custom sıvı soğutmaya eklemeyip soğutması güzel bir 4070 Ti alayım.
Tavsiyeniz ne olur? Cevaplar için teşekkür ederim şimdiden.
4070 Ti ve 7700X en az 5 sene kadar oyunları en yüksek ayarlarda oynatır. Piyasasını bilmiyorum ama Custom sıvı soğutmayı da satıp 4080 alabilirsiniz belki. Custom sıvı soğutma kullanacağıma DLSS 3.0 teknolojisini kullanırım daha iyi. Bunlar kişisel tabii. Siz seviyorsanız eğer 3090 ve sıvı soğutma da kullanabilirsiniz. Yazılımı bunlar ile her türlü yaparsınız zaten.
En özel fiyatlı gaming bilgisayarlar, kampanyalı ürünler, bilgisayar toplama, ekran kartı, RAM, SSD ve tüm bilgisayar bileşenlerinin en doğru adresi...
4070 Ti Ultra ayarlarda 2k oyunculuk için en az 4-5 sene idare eder. 6000 serisi çıktığında istenirse değişilir, istenmezse ayarlar ultra yerine high'a çekilir 7000 serisi beklenir. Oyun yapımcıları grafik ve optimizasyon geliştirmelerini büyük oranda yeni kartlara göre değil, kullanıcıların en çok kullandıkları kart anketlerine göre belirler. Dolayısıyla 4070 Ti gibi bugünün şartlarında hayvan gibi güçlü ve çok satan bir kartın 5 sene götürmemesini beklemek fazla kötümserlik gibi.
4070 Ti Ultra ayarlarda 2k oyunculuk için en az 4-5 sene idare eder. 6000 serisi çıktığında istenirse değişilir, istenmezse ayarlar ultra yerine high'a çekilir 7000 serisi beklenir. Oyun yapımcıları grafik ve optimizasyon geliştirmelerini büyük oranda yeni kartlara göre değil, kullanıcıların en çok kullandıkları kart anketlerine göre belirler. Dolayısıyla 4070 Ti gibi bugünün şartlarında hayvan gibi güçlü ve çok satan bir kartın 5 sene götürmemesini beklemek fazla kötümserlik gibi.
4070 Ti Ultra ayarlarda 2K oyunculuk için en az 4-5 sene idare eder. 6000 serisi çıktığında istenirse değişilir, istenmezse ayarlar Ultra yerine High'a çekilir 7000 serisi beklenir. Oyun yapımcıları grafik ve optimizasyon geliştirmelerini büyük oranda yeni kartlara göre değil, kullanıcıların en çok kullandıkları kart anketlerine göre belirler. Dolayısıyla 4070 Ti gibi bugünün şartlarında hayvan gibi güçlü ve çok satan bir kartın 5 sene götürmemesini beklemek fazla kötümserlik gibi.
Mevcutta monitor olarak Acer Predator X34P var. 3440x1440p şeklinde.
Corsair custom sıvı soğutma benim eklediğim extralar ile yaklasik 15 bin gibi bir getirisi olur. Lakin 7700X için sıcaklık ne denli bilmiyorum. Onu soğutmak için Hatay şartlarında yine sağlam bir soğutmaya ihtiyaç duyacağım.. Yoksa onu satmak problem değil.
5000 serisinde B550 anakart ile X570 e göre daha stabil CPU ve RAM OC performansı almıştım. Ayrıca çok aman aman bir farkda alamamıştım. Yeni nesilde iş yoğunluğu deprem derken aralarında nasıl fark var pek bakma fırsatım olmadı. Daha ancak birseyler için bakınmaya başladım.