Ryzen 7000 sistemde DDR5 Hynix RAM overclock yapma

Hocam selamlar. Yeni anakart aldıktan sonra PC'nin performansı düştü. Kendimi burada buldum. Buradaki dediklerini harfiyen yaptım ve oyunda (PUBG) performans artışı yaşadım (%1 FPS değerlerinde). Merak ettiğim şey şu. Eski anakartım da (MSI B650 gaming) daha yüksek fps görüyordum ve %1-%0.1 değerlerim daha iyiydi. yapmamı önerebileceğin ayarlar var mı acaba?

sistem: 7800X3D-X870 Tomahawk-AMD RX6700-Corsair 6400MHz CL32 Hynix A-Die RAM.

Güncel olarak GameBoost-PBO kapalı (açsam da FPS artmıyor) ve "Timing" hariç hiçbir ayar yapılmadı.

Bu paylaştığın timing değerleri için de ayrıca teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• asd.png
    567,7 KB · Görüntüleme: 105
Bellek gecikmesi biraz fazla gibi arka planda çalışan program var mı çok?

2100 FCLK yapabilirsin stabil olur büyük ihtimalle.

Şu değerleri 8/8/32 dener misin ayrıca?

Hocam, arkaplanda çalışan hiçbir uygulama yok, AMD adrenalin hariç. Bellekler de 35 derecede çalışmakta.

önceki 6-6-24 değerleri ile 1 saat occt testi yaptım ve hata vermedi.

Güncelleme: Hocam PUBG'de FPS daha da çok arttı, bu böyle daha da artar mı acaba?

Hocam, 2100MHz'den 2133'e çektim. Değerler böyle:

hiçbir ayar değişmeden 2167'de çalıştıramadım.

Dosya Ekleri

• ds.png
    411,1 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleme:
Garip geliyor skorlar nedenini anlayamadım :/

Garip geliyor skorlar nedenini anlayamadım :/
Hocam, sen anlamadıysan ben hiç anlayamam deneme yanılma amaçlı şöyle bir şey denedim:
6200MHz->6400MHz ve ek olarak tREFI:65535->65528. Bu tREFI'yi konuda paylaşılan Excel shetten baktım.

İşin garip yanı şu, cinebench'de skorlar çok kötü (multicore 17.400p) ama oyunlarda FPS olması gerektiği gibi. Bunun nedeni ne olabilir hocam? RAM bunları etkiler mi?

He bir de ek olarak 6400 üstü mümkün müdür?

Dosya Ekleri

• yy.png
    365,1 KB · Görüntüleme: 62
BIOS'tan VRM phase control ayarı var mı? Var ise üst bir seviyeye çeker misin?

Hwinfo değerleri(CPU sıcaklığı, güç, frekans vb.) açık olacak şekilde test sonucu atar mısın?

Hocam test esnasında 4.675MHz'de sabitlendi. Acaba throttle mı yapıyor. Arctic freezer III 360mm %100PWM, çalışıyor ama yine de bilemedim.
Hwinfo değerleri(CPU sıcaklığı, güç, frekans vb.) açık olacak şekilde test sonucu atar mısın?

Hocam sanırım sıcaklıkla ilgili bir problemim var. Radyatör üzerindeki P12 PWM fanları, P12 Max ile değiştirdim. Şu an skor böyle:

BIOS'tan VRM phase control ayarı var mı? Var ise üst bir seviyeye çeker misin?
Hocam bu bahsettiğiniz ayar "CPU Loadline Calibration" mı?

Dosya Ekleri

• co.png
    784,9 KB · Görüntüleme: 62
  • ff.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 82
Son düzenleme:
@deadfellow
Üstat selam.

Ayarları dediğin gibi yaptım. Oyun performansı için; bu değerleri nasıl daha yukarı çekebilirim. Önerin nedir?

Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Untitled.jpg
    83,8 KB · Görüntüleme: 71
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…