Ryzen 7500F RX, 7700XT kullanıyorum. Ekran kartında 2 debi görüntü çökmesi oluyor. Bu da sık sık olduğundan rahatsız ediyor aslında ekran tamamen çökmüyor ama fare getirdiğim yere sansür giriyor. Ufak bir kısım yükledim ama sık sık karşıma geliyor gerek Steam'de gerek Brave de sık sık karşılaştığım. Bir durum bir de ek olarak görüntü takılıyor. Site değiştirdiğimde 1-2 saniye eski site görüyorum bu da her zaman olmasa arada sırada başıma geliyor.
Ryzen 7500F RX, 7700XT kullanıyorum. Ekran kartında 2 debi görüntü çökmesi oluyor. Bu da sık sık olduğundan rahatsız ediyor aslında ekran tamamen çökmüyor ama fare getirdiğim yere sansür giriyor. Ufak bir kısım yükledim ama sık sık karşıma geliyor gerek Steam'de gerek Brave de sık sık karşılaştığım. Bir durum bir de ek olarak görüntü takılıyor. Site değiştirdiğimde 1-2 saniye eski site görüyorum bu da her zaman olmasa arada sırada başıma geliyor.
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
www.technopat.net
DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp WHQL onaylı sürücüyü kurun.
Bunun görüntüyle alakalı olduğuna emin misin? Çünkü eski sistemlerimde hep bu sorunu yaşardım. Genellikle windows dosyalarına zarar geldiği için oluyordu. Bu sorunun 3 farklı sebebi olur;
windows dosyaları zarar görmüş olabilir
Görüntü sürücüleri zarar görmüş olabilir
Ekran kartı zarar görmüş olabilir
Buna karar vermek için ekran kartını başka bir bilgisayara takıp test edebilirsin.
Sorununun ana kaynadığını bilmediğimiz için çok fazla yol denememiz gerekiyor. Örneğin, eğer sorun hasarlı Windows dosyalarında ise, CMD'ye "sfc /scannow" yazarak otomatik onarımı deneyebilirsin.
2. yol ise DDU (display driver uninstaller) kullanarak şu anki ekran kartı sürücülerini silip en güncel sürümü tekrar kurmayı deneyebilirsin.
3. bahsettiğin sansürleşme durumu gerçekleşirken "CTRL + Shift + Windows + B" kombinasyonunu kullanarak grafik ön bellek temizleme kısayolunu kullanabilirsin. Eğer görüntü bozulma durumunda bu kombinasyonu yaptıktan sonra görüntü düzeliyorsa sorunun Windows dosyalarıyla bir alakası olmadığına karar verebilirsin.
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
www.technopat.net
DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp WHQL onaylı sürücüyü kurun.