Çözüldü Ryzen 7600X dahili GPU kapatma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Merhaba iyi Sosyaller. Oyunlarda drop sorunu yaşıyordum ki dün fark ettim MSI Afterburner'da GPU 1 olarak dahili grafik kart var. Ve oyunlarda kullanımı bazen %0 düşerken bazen de %30 55 arası gidip geliyor ve anlık takılma yaşıyorum.
Hatta BF 5 18 GB RAM kullanımım çıktı.
Dahili GPU kapatsam tüm yük ekran kartına binse işlemcinin tam performansından faydalanabilir miyim?
Valorant'ta sabit 350 FPS bile alamıyorum, efektler sırasında 350 300 düşüyor. YouTube baktığımda insanlar 500 FPS + alıyor.
Ekran kartı 3060 Ti GDDR6X.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
AMD Ryzen 7000 serisi CPU'larda dahili GPU bulunmakta. BIOS'tan bu grafik kartini kapatabilirsiniz.
MSI B650 Tomahawk Wi-Fi anakart sahibiyim. En guncel BIOS'u yukledikten sonra BIOS'tan su konumdaki Integrated Graphics disabled yapmaniz gerekiyor.

IMG_20230501_065800.jpg
Yanlış bilgi
Dahili GPU yok.

AMD Ryzen 7000 serisi CPU'larda dahili GPU bulunmakta. BIOS'tan bu grafik kartini kapatabilirsiniz.
MSI B650 Tomahawk Wi-Fi anakart sahibiyim. En guncel BIOS'u yukledikten sonra BIOS'tan su konumdaki Integrated Graphics disabled yapmaniz gerekiyor.

IMG_20230501_065800.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Eki Görüntüle 1761683
@HalfGlaze @technoSE

Arkadaşlar sakın bunu devre dışı bırakmayın. Sizin yüzünüzden Bios pilini çıkararak Bios'u sıfırlamak zorunda kaldım. Dediğiniz şekilde ''Integrated Graphics'' i devre dışı bıraktım ve ekran gelmedi. 4070 Super ekran kartımın driverları, Nvidia Studio'su, her şeyi yüklü olmasına rağmen monitör açılmadı. Bios'u sıfırladıktan sonra düzeldi. Bios pilini çıkarmak için ekran kartını çıkarırken deneyimsiz olduğum için ekran kartı klipsini kırdım. PC'yi yeni aldım ve Bios pili kısmı kırıktı, çıkartırken kırmadığıma eminim. En az yarım saat onu çıkarmaya uğraştım soğuk soğuk terleyerek. Vereceğiniz tavsiyeye... Allah'tan sadece kartı tutan klips kırıldı, kartta sorun yok. O da kırılsaydı zaten beni çok büyük bir derde sokmaya vesile olacaktınız. Bir daha da bu forumda okuduğum bilgilere tamamen güvenip hareket edersem ben de insan olmayayım. KENDİNİZİ ÇOK BİLMİŞ SANIP SAÇMA SAPAN TAVSİYE VERMEYİN!

@HalfGlaze @technoSE

Arkadaşlar sakın bunu devre dışı bırakmayın. Sizin yüzünüzden BIOS pilini çıkararak BIOS'u sıfırlamak zorunda kaldım. Dediğiniz şekilde "ıntegrated Graphics" i devre dışı bıraktım ve ekran gelmedi. 4070 Super ekran kartımın driverları, NVIDIA Studio'su, her şeyi yüklü olmasına rağmen monitör açılmadı. BIOS'u sıfırladıktan sonra düzeldi. BIOS pilini çıkarmak için ekran kartını çıkarırken deneyimsiz olduğum için ekran kartı klipsini kırdım. PC'yi yeni aldım ve BIOS pili kısmı kırıktı, çıkartırken kırmadığıma eminim. En az yarım saat onu çıkarmaya uğraştım soğuk soğuk terleyerek. Vereceğiniz tavsiyeye... Allah'tan sadece kartı tutan klips kırıldı, kartta sorun yok. O da kırılsaydı zaten beni çok büyük bir derde sokmaya vesile olacaktınız. Bir daha da bu forumda okuduğum bilgilere tamamen güvenip hareket edersem ben de insan olmayayım. Kendinizi çok bilmiş sanıp saçma sapan tavsiye vermeyin!

Ondan ziyade BIOS pilini cikarmana gerek yoktu ki. CMOS pinlerine tornavida dokundurman yeterliydi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı