Çözüldü Ryzen 7600X dahili GPU kapatma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Merhaba iyi Sosyaller. Oyunlarda drop sorunu yaşıyordum ki dün fark ettim MSI Afterburner'da GPU 1 olarak dahili grafik kart var. Ve oyunlarda kullanımı bazen %0 düşerken bazen de %30 55 arası gidip geliyor ve anlık takılma yaşıyorum.
Hatta BF 5 18 GB RAM kullanımım çıktı.
Dahili GPU kapatsam tüm yük ekran kartına binse işlemcinin tam performansından faydalanabilir miyim?
Valorant'ta sabit 350 FPS bile alamıyorum, efektler sırasında 350 300 düşüyor. YouTube baktığımda insanlar 500 FPS + alıyor.
Ekran kartı 3060 Ti GDDR6X.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
AMD Ryzen 7000 serisi CPU'larda dahili GPU bulunmakta. BIOS'tan bu grafik kartini kapatabilirsiniz.
MSI B650 Tomahawk Wi-Fi anakart sahibiyim. En guncel BIOS'u yukledikten sonra BIOS'tan su konumdaki Integrated Graphics disabled yapmaniz gerekiyor.

Ayarı kapattıktan sonra HDMI kablosunu anakartta bulunan HDMI porttan çıkarıp ekran kartının HDMI portuna taktın değil mi?

Çünkü grafik kartı ile ilgili herhangi bir sorun olmuş olsa bile BIOS'un ekranı en azından tekrar gelirdi diye düşünüyorum.

Eğer Integrated Graphics ayarını kapattıysan ve BIOS ayarlarında Primary Display ayarı mevcutsa bu ayarı, External GPU veya PCI-e olarak seçmen gerekiyor ki anakartın görüntüyü nereden vereceğini seçebilsin. Kablo bağlantıların doğru ancak görüntü gelmiyorsa sorun bundan kaynaklanıyor olabilir.

Ayrıca, sonuçta hepimiz insanız ve hatalar olabilir. Bu kadar sert olmaya gerek yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…