Ryzen 7600X ve RTX 4070 için mesh kasa mı alınmalı?

Fırat Albayrak

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Anlam veremediğim bir şekilde sıvı soğutucunun fanı ters takıldığı için PC sıcaklık değerlerim 94 olmuyor. Şükür bir problem yaşamıştım konu açmıştım burada. Oyunda 72 73 80 civarı takılıyor düzeldi sıcaklık yük altında ama boşta yine bazen 65 60 oluyor, genelde nadiren 39 41 genelde 50 55 arası takılıyor sıcaklığı.

Bu değerler Ryzen 5 7600X için normal midir yoksa ben mi taktım bayağı bu sıcaklık işini? Bu yüzden Vatan Bilgisayar'dan alınabilir mesh kasa önerimi yapabilirseniz sevinirim. Bütçe maksimum 4 bin kafayı yemek üzereyim artık arkadaşımla aynı oyunu ultrada oynuyoruz sağlam bir sıvı soğutmada aldım ama delirmek üzereyim. Arkadaşımın sıcaklığı boşta 30-35'ken benim neden 55 oyunda? Hadi problem yok, 72 80 falan normal değerler yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Harf inkilabı gelmeden bir dakika önce açılmış bir konuya benziyor. Sıvı soğutucunun fanları yukarıya doğru taktın yanlış anlamadıysam. Termal macun hazır sürülü gelmediyse, siz sürdüyseniz düzgünce sürdüğünüze emin misiniz? Arkadaşınızın sistemi sizinkiyle tıpa tıp aynı mı? Ben anlamadım söylediğiniz değerler normal zaten.

Sıvı soğutma bloğunun altında jelatin oluyor. Onu söktünüz mü? Ayrıca ilk paragrafta ne dedin hiçbir şey anlamadım. 94 olmuyor ve şükür problem yaşamıştım. Sevindin mi üzüldün mü?

Hocam 1 saatlik imla hatasından banım vardı yazamadım özür dilerim :) vatan bilgisayarda montajı yapıldı öyle bir hata olacağını sanmıyorum. Kasanın önde 3 fanının 2'si sökülerek ön tarafa monte edildi. Artan 2 fan üst bölgeye takıldı sirkülasyon tamamlandı oyunlarda 80 81 Max ögrdüm ultrada oynuyorum 240Hz monitörle. Ama bugün GTA 5 indirirken 69 derecelerde indirdi şu an ise Battlefield 2042 indiriyorum 45 50 derece anlam veremedim. Boşta bana göre yüksek derecesi kasam cam önü kapalı o yüzden mesh bir kasa alacağım en yakın zamanda ortalama kaç derece düşer acaba.

Harf inkilabı gelmeden bir dakika önce açılmış bir konuya benziyor. Sıvı soğutucunun fanları yukarıya doğru taktın yanlış anlamadıysam. Termal macun hazır sürülü gelmediyse, siz sürdüyseniz düzgünce sürdüğünüze emin misiniz? Arkadaşınızın sistemi sizinkiyle tıpatıp aynı mı? Ben anlamadım söylediğiniz değerler normal zaten.

Hocam harf inkilabı espirisine bayağı güldüm bende okuyunca ne yazmışım dedim :) ön taraftaki 3 fan sökülerek takıldı sıvı soğutma oradan sökülenlerde üst tarafa takıldı. Steam'den oyun indirirken şu an bomboş PC 69 70 dereceydi ama oyunda 80'e geçmiyor çok nadir. Oyunları ultrada oynatıyor ve sıkıntı yaşamıyorum cam kasa ön tarafı kapalı mesh bir kasaya geçsem kaç derece düşer neler olur neler biter özür dilerim hatalarım için :)

Hocam 1 saatlik imla hatasından banım vardı yazamadım özür dilerim :) vatan bilgisayarda montajı yapıldı öyle bir hata olacağını sanmıyorum. Kasanın önde 3 fanının 2'si sökülerek ön tarafa monte edildi. Artan 2 fan üst bölgeye takıldı sirkülasyon tamamlandı oyunlarda 80 81 Max ögrdüm ultrada oynuyorum 240Hz monitörle. Ama bugün GTA 5 indirirken 69 derecelerde indirdi şu an ise Battlefield 2042 indiriyorum 45 50 derece anlam veremedim. Boşta bana göre yüksek derecesi kasam cam önü kapalı o yüzden mesh bir kasa alacağım en yakın zamanda ortalama kaç derece düşer acaba.

Hocam harf inkilabı espirisine bayağı güldüm bende okuyunca ne yazmışım dedim :) ön taraftaki 3 fan sökülerek takıldı sıvı soğutma oradan sökülenlerde üst tarafa takıldı. Steam'den oyun indirirken şu an bomboş PC 69 70 dereceydi ama oyunda 80'e geçmiyor çok nadir. Oyunları ultrada oynatıyor ve sıkıntı yaşamıyorum cam kasa ön tarafı kapalı mesh bir kasaya geçsem kaç derece düşer neler olur neler biter özür dilerim hatalarım için :)
Hocam bi saniye kasanın önde zaten 3 fanı vardı,2'si sökülerek ön tarafa monte edildi demişsiniz zaten 3 fan varsa önde niye 2'si söküldü ve nasıl 2 fan arttı. Kasanın bir fotoğrafını atar mısınız çok merak ettim. Alttaki paragrafa bakınca anladım galiba sıvı soğutmanın fanları üst tarafa sığmadığı için siz ön tarafa mı montajlattınız yani. Hocam hava akışı iyi ve fan konusunda cömert bir mesh kasaya geçmeniz fark yaratır elbet. Egzoz fan bile bir kaç derece etki edebiliyor çoğu zaman.

Hocam bir saniye kasanın önde zaten 3 fanı vardı, 2'si sökülerek ön tarafa monte edildi demişsiniz zaten 3 fan varsa önde niye 2'si söküldü ve nasıl 2 fan arttı. Kasanın bir fotoğrafını atar mısınız çok merak ettim. Alttaki paragrafa bakınca anladım galiba sıvı soğutmanın fanları üst tarafa sığmadığı için siz ön tarafa mı montajlattınız yani. Hocam hava akışı iyi ve fan konusunda cömert bir mesh kasaya geçmeniz fark yaratır elbet. Egzoz fan bile birkaç derece etki edebiliyor çoğu zaman.

Hocam şerazenizi güzel Türkçem ile dağıttığım için öncelikle özür dilerim :) şu an iş yerindeyim öndeki stok 3 fandan 2'si sökülüp sadece sıvı soğutma oraya sığdı tıpkı dediğiniz gibi. Üst bölgede boşluğada önden sökülen 2 fan takıldı. En yakın zamanda mesh bir kasaya geçeceğim Thermaltake TH240 arg marka sıvı soğutma aldım takılı sizce ortalama mesh bir kasa ile ne olur? Şu an Max 85 gördüm ama cok az sonra 78 72 73 derecelerde yükte oyunlarda boşta garip oluyor 45 50 55 69 falan ama bakalım.

Hocam şerazenizi güzel Türkçem ile dağıttığım için öncelikle özür dilerim :) şu an iş yerindeyim öndeki stok 3 fandan 2'si sökülüp sadece sıvı soğutma oraya sığdı tıpkı dediğiniz gibi. Üst bölgede boşluğada önden sökülen 2 fan takıldı. En yakın zamanda mesh bir kasaya geçeceğim Thermaltake TH240 arg marka sıvı soğutma aldım takılı sizce ortalama mesh bir kasa ile ne olur? Şu an Max 85 gördüm ama cok az sonra 78 72 73 derecelerde yükte oyunlarda boşta garip oluyor 45 50 55 69 falan ama bakalım.
Hocam bunu net söyleyemem ama hava akışı düzgün olursa bir kaç derece daha iner. Kaliteli bir termal macun da sürerseniz etkisi de olur. Egzoz fanı da hiç fena olmaz eğer alacağınız mesh kasada bulunmuyorsa.

Hocam bunu net söyleyemem ama hava akışı düzgün olursa birkaç derece daha iner. Kaliteli bir termal macun da sürerseniz etkisi de olur. Egzoz fanı da hiç fena olmaz eğer alacağınız mesh kasada bulunmuyorsa.

Hocam şöyle en yakın zamanda geniş bir mesh kasa alacağım elimde ekstra fanlarda olacak her şeyi taktıracağım. Şu anki durumdan daha iyi olacağına eminim illalah etti :) Steam'de oyun indirirken 69 derece sade oyun indiriyor şu an EA Games'den indiriyorum oyunu 45 50 54 derece Max anlayamadım.

Hocam şöyle en yakın zamanda geniş bir mesh kasa alacağım elimde ekstra fanlarda olacak her şeyi taktıracağım. Şu anki durumdan daha iyi olacağına eminim illalah etti :) Steam'de oyun indirirken 69 derece sade oyun indiriyor şu an EA Games'den indiriyorum oyunu 45 50 54 derece Max anlayamadım.
Hocam o durum uygulama ile alakası var. Steam benim pc'de de öyle

Technopat Haberler

Geri
Yukarı