Ryzen 78003XD sisteme 1080p için GPU önerisi

OskoGaming

Yoctopat
Daha fazla  
Selam dostlar, yurt disinda yasiyorum. Kendime iyi bir sistem toplattim. Ama 78003xd icin 7900TXT ekran karti tercih ettim. Sadece PUBG Mobile oynuyorum ve onceligim Hz oldugu icin 1080p 360Hz monitör tercih ediyorum. Ama oyunda cok fazla drop yemeye başladım. Kasmalar donmalar hiçbir turlu son bulmadim. GameLoop ve PC ayarlarini en iyi sekilde ayarlamama ragmen hep devam etti. Kasada sivi sogutma ve 4 fan sogutma vardi 32 GB RAM olmasina ragmen bu sorun bitmedi. Bir sitede darboğaz testi yaptim ve 7900XTX 1080p de %32 darboğaz oldugunu her seferinde ima etti. Simdi yeni bir sistem toplatiyorum. İslemci tercihim yine 7800x3D olacak ve 9 fan sogutma ve RAM'i 64 GB yükselteceğim ama tek sorun yine kullanacağım ekran karti olacak. PUBG Mobile icin en iyisi sizce bangisi olur? Resimde toplaticagim sistem.

Darboğaz değilde optimizasyon sorunu olduğunu düşünüyorum.

Hocam 7900 XTX gerçekten çok güçlü bir kart. Haliyle 7800x3D bile rahat besleyememiş 1080p'de. 4070 veya 4070 Super tam arada kartlar. 1080p'de daha stabil olacaktır diye düşünüyorum.

Sistemin zaten olabilecek en iyi oyun sistemi. Emulatorle oynadığın için problem yaşıyorsun. Yeni sistem falan toplaman hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Bu oyundan anlayan arkadaşlara ulaşmak için yeni bir konu aç ve sistemini yazıp stabil oynayabileceğin ayarları öğren.

O sistemde sadece PUBG mobile mi oynuyorsun? Cyberpunk 2077'den başlardım yerinde olsam sistemin hakkını verebilmek için.

Hocam 7900 XTX gerçekten çok güçlü bir kart. Haliyle 7800x3D bile rahat besleyememiş 1080p'de. 4070 veya 4070 Super tam arada kartlar. 1080p'de daha stabil olacaktır diye düşünüyorum.
Evet en iyi oyun işlemcisi besleyemiyor değil mi? Saçma. Düşünmeden konuşmayın lütfen.
7500F ile 1080p'de 4070 kullanilirken 7800x3D ile 7900XTX mi kullanilamayacak?

Optimizasyonla alakali oldugunu dusunuyorum.

Pubg Mobile yeni oynamiyorum yani gameloop ve bilgisayı a dan z ye kadar en ince ayrıntısına kadar defelarca en iyi şelilde araştırdım. 4k 144Hz monitörümde vardı ama pubg maxs 2k desteklediği için en uygun olan 1080P 360Hz monitöre geçtim fotoğraflarda ne oranda doğru bilemem ama ana kart bios vs tüm güncelemeleri yapmama rağmen illalah ettirdi sıcaklık değeride ortalama %60 cıvarı cpu ve gpu kulanımada %14 civarı ram %35 cuvarı ama gelde anlat işte

Dosya Ekleri

• IMG_0153.png
    143,9 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_0152.png
    135,3 KB · Görüntüleme: 27
Genel görevi seçersen olacağı bu. Site zaten yanlış gösteriyor.
Darboğaz yok o sistemde.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-08-02-01-07-42-320_com.android.chrome.jpg
    79,6 KB · Görüntüleme: 30
Genel görevi seçersen olacağı bu. Site zaten yanlış gösteriyor.
Darboğaz yok o sistemde.
Önemli olan genel görev zaten grafikkartı dt boğaz yapmıya bilir ama işlemci dar boğazını seçip bakın demek istediğimi anlatsınız.Genel görevde işlemci ve ekran kartı ortalaması hesaplanır

Önemli olan genel görev zaten grafikkartı dt boğaz yapmıya bilir ama işlemci dar boğazını seçip bakın demek istediğimi anlatsınız.Genel görevde işlemci ve ekran kartı ortalaması hesaplanır
Hocam sitelerdeki bilgiler yalan. 7800x3d 4090 gibi bir kartı besleyebiliyor rahatlıkla 7900XTX çocuk oyuncağı bunun yanında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…